Innvielse av SAS nye Airbus A330 med nye seter og kabiner i alle klasser

16. Feb 2015
by Jacob

Det er 14 år siden sist, men idag var det endelig klart- nye kabiner på SAS langfly. Drøyt 150 spesialinviterte gjester hadde tatt seg frem til Kastrup flyplass utenfor København hvor det nyrenoverte flyet for første gang ble vist frem. I morgen tirsdag går premiereturen til New York. 

Les vår store guide: SAS nye Business Class, Premium Economy (SAS Plus) og Economy Class (SAS Go) på langrutene

Det var høsten 2001 som de nåværende langdistansproduktene ble satt i trafikk, i forbindelse med at SAS fikk levert sine første Airbus A330 og A340-fly. Samtidig introduserte SAS for første gang premium economy på flyene som dengang ble kalt "Economy Extra". - Systemet med tre klasser innebar betydelig forbedret komfort og service for passasjerene. Våre kunder har etterlyst noe midt i mellom forretnings - og økonomiklasse, og Economy Extra tilbyr dette, fortalte daværende produktsjef Ulf Ingnäs. Han hadde unektelig ganske rett når man i det nyrenoverte flyet har økt antallet seter i premium economy med 60 prosent. SAS nye business class beskrev man slik: "Her finnes det beste av smakfullt skandinavisk design, både når det gjelder tredetaljer og fargepalett. Komforten i de helt nye setene preges av ergonomisk riktighet, funksjonalitet og følelse for formgivning". Man fortalte dessuten om nyvinningene cockpitkamera, om de nye toalettene og om det nya porselenet fra Royal Scandinavia. Et drøyt tiår senere har mye endret. Underholdningssystemet har blitt bedre, serveringen mer individuell og komfortmessig er det nesten obligatorisk med "fully flat" lengst frem. Kabinproduktene fra begynnelsen av 2000-tallet er ikke så revolusjonerende lengre. Samtidig er konkurransen tøffere enn noensinne. Oppgraderingen er etterlengtet av mange, både internt og blant kunder.

SAS nyrenoverte Airbus A330 med besetning Det er en tydelig stolt gjeng fra SAS som møter gjestene i hangaren på flyplassen som i anledning dagen er omgjort til eventarena. På plass finnes blant annet SAS CEO Rickard Gustafson, SAS kommersielle sjef Eivind Roald samt ansvarlige for de nye kabinproduktene, kabindesignet samt det nye servicekonseptet ombord. For et økonomisk presset SAS håper man naturligvis at de nye produktene ska få en positiv innvirkning på markedet, ikke bare rent økonomisk men også i kundenes generelle oppfatning av SAS. Rickard Gustafson snakker innledningsvis og forteller fremfor alt om visjonen om å gjøre reisingen enklere for Skandinavias frekvente reisende og om hvor viktig langdistanserutene er og for å styrke SAS sin posisjon som det ledende flyselskapet i Skandinavia. Eivind Roald fortsetter og forteller om det praktiske arbeidet som er gjort under et kraftig tidspress og hva vi som reisende kan forvente oss ombord i de ulike kabinklassene. Han passer også på å takke alle medarbeidere som har vært involvert i arbeidet. Etter Eivinds tale kommer Rickard Gustafson nok en gang opp på scenen, så faller teppet som skjuler det nye Airbus A330-flyet parkert og på trappen venter en dyktig sanger som sammen med fire dansere og to fra SAS crewet som innvier flyet med sang og dans. Til slutt kommer SAS Chief Operating Officer Flemming Jensen ut fra flyet og ønsker alle gjester velkommen ombord. Vi har alle fått SAS-boardingkort og destinasjonen på boardingkortet forteller hvilken gruppe man tilhører. Undertegnede ble faktisk den første eksterne personen til å gå ombord i det nyrenoverte flyet med helt nye seter og kabiner i economy class (SAS Go), premium economy (SAS Plus) og business class (SAS Business). Detaljer og kommentarer om de ulike produktene kommer i en separat artikkel. Imorgen tirsdag 17 februar ved lunch går premierflyet fra København til New York. Deretter kommer omtrent et fly i måneden å utstyres med de nye setene.

Rickard Gustafsson, SAS CEO

Eivind Roald, SAS Executive Vice President Commercial

Innvielse med sang og dans

Glade og stolte medarbeidere ønsker BusinessClass velkommen ombord

SAS nye economy class - SAS GO

SAS nye premium economy - SAS Plus

SAS nye business class

More from BusinessClass.com