Innvielse av Emirates nye rute Oslo-Dubai

2. Sep 2014
by Jacob

Tirsdag 2.september var det innvielse av Emirates nye rute fra Oslo. Klokken 16:00 løftet det første flyet til Dubai. Ruten innebærer at Emirates nå trafikkerer alle de skandinaviske hovedstedene og at det for første gang tilbys regulær første klasse fra Oslo. BusinessClass.no var med på innvielsen på Gardermoen. 

Rett etter klokken 12 landet flyet på Oslo Lufthavn. Flyet var en Boeing 777-300ER. Ombord fantes inviterte journalister fra Gulfen samt et antall VIP-passasjerer. ved terminalen ble flyet møtt av vannsalutt og et stort oppbud av media, flyplasspersonell, Emiratespersonell og andre nysgjerrige.

Emirates Boeing 777 møtes med vannsalutt Ved 13-tiden ble ruten formelt innviet av Emirates Executive Vice President og Chief Commercial Officer Thierry Antinori og Administrerende direktør i Avinor Dag Falk-Pedersen for anledningen i en Emirates-innredet innvielsesetasje i non-Schengendelen av transithallen. Antinori brilijerte med noen norske fraser hvilket ble møtt av jubel fra de fremmøtte. De pratet både om viktigheten av den nye ruten for flyplassen i Dubai som har blitt et populært reisemål for mange nordmenn. Og ikke minst alle forbindelser Emirates tilbyr videre mot eksempelvis Asia, Afrika og Mellomøsten.

Innvielsessermonien på Oslo Lufthavn Flyet som benyttes på ruten til Dubai er en Boeing 777-300ER med tre klasser ombord. Det blir første gangen første klasse tilbys på en regulær rute fra Oslo, hvilket også ble nevnt i innvielsestalen til  Falk-Pedersen som fortalte at de ikke var vant til denne kabinklassen i Norge.  Hvor på Antinori repliserte følgende;"you will not only get used to it, you will be addicted to it". Etter gaveutveksling mellom Emirates og Avinor ble ruten formelt innviet med kake. Her følger en kort oversikt over hva som tilbys ombord.

Første klasse

På første klasse er det ikke seter som tilbys, men suiter med dører som kan stenges for helt privatliv fra resten av kabinen. Dette er spesielt praktisk på nattflyvninger da mange passasjerer vil ha privatliv når de skal sove. Det finnes totalt åtte suiter, to rader i en 1-2-1-konfigurasjon. Dette innebærer da at samtlige første klasse passasjerer har direkte adkomst til midtgang. Suiten er laget i et marmorlignende design med detaljer i gull og setet blir en flat seng ved å trykke på et kontrollpanel.

Emirates første klasse på Boeing 777 Blant finessene i suiten kan følgende nevnes; en trådløs fjernkontroll som kontrollerer hele suiten, setet, de tre lampene, døren samt underholdningssystemet. En egen minibar med fem ulike drikker og et glass hører med. En eske med et skrivekit som også inneholder et ordentlig skriveunderlag i lær. En "beauty box" med innebygget lampe og to duftbokser som skal hjelpe til dersom man har vanskeligheter med å sovne. En telefon finnes også. Med denne kan man faktisk ringe "room service" (dvs. flyvertinnene) for å bestille drinker til suiten. Dessuten finnes det gode oppbevaringmuligheter for håndbagasje og lesemateriell.

Emirates første klasse på Boeing 777

Business Class

I business class finnes det totalt 42 seter oppdelt i en mindre kabin på to rader, direkte bak første klasse, og en større hovedkabin med fire rader bak den andre døren. Konfigurasjonen er 2-3-2 med to seter ved vinduet og tre seter i midten.

Emirates Business Class på Boeing 777 Stolen er av typen lie-flat, hvilket innebærer at den blir så og si flat når den legges ned, dog med en liten vinkel. Setet tilbyr godt med oppbevaringsplass for eksempelvis sko, aviser og andre mindre personlige eiendeler. Hele setet inklusive funksjonaliteten, lamper og underholdningssystem, kontrolleres ved hjelp av en trådløs fjernkontroll som er plassert ved siden av setet, men som går an å ta løs.

Emirates Business Class på Boeing 777 Reiser man i business class eller første klasse får man dessuten gratis limousinservice i Oslo, dette gjelder både ved avreise og hjemkomst. I Oslo tilbys dette i en radius av 60 km fra Gardermoen. Ønsker man lengre transport er dette mulig ved å betale direkte til sjåføren.

Economy Class

Økonomiklassen starter etter business class på rad 17. Konfigurasjonen er 3-4-3 med ti seter i bredden og totalt finnes det 310 seter i kabinen. Benplassen er på 32 tommer (81 cm) hvilket er omlag standard i denne klassen.

Emirates Economy Class på Boeing 777 Hvert sete har en egen skjerm med tilgang til Emirates underholdningssystem ICE (Information, Communication, Entertainment). Systemet tilbyr et bredt utvalg av filmer, tv-serier, musikk og spill. Totalt er over 600 titler tilgjengelig og er et av de bedre i flyindustrien.

Emirates Economy Class på Boeing 777 Den nya ruten trafikkeres samtlige dager i uken. Fra Oslo går flyet som EK 160 kl 13:55 med ankomst Dubai 22:50. Motsatt retning avgår flyet fra Dubai 07:00 som EK 159 med ankomst Oslo 12:10.

Emirates Hello Oslo-kake

More from BusinessClass.com