Innenriks og utenriks flytter sammen på København Kastrup flyplass 29 mars

19. Mar 2015
by Jacob

Den 29 mars skjer den store flyttingen på København Kastrup flyplass, da er det slutt med de lange spaserturene for å bytte mellom utenriks og innenriks på flyplassen. Vi sammenfatter hvordan det kommer til å se ut.

Idag holder innenrikstrafikken til i det som kalles terminal 1, i motsatt ende i terminalkomplekset fra terminal 3 som eksempelvis SAS benytter for alle sine utenriksflygninger og en påtagelig spasertur for dem som har et bytte. Med start den 29 mars kommer innenriks- og utenrikstrafikken å slås sammen for å forbedre byttemulighetene og også muliggjøre at innenrikspassasjerene kan nyte av de betydlig mer omfattende fasilitetene i den nåværende uttenriksdelen i terminal 2 og 3. Forandringen muliggjøress gjennom en nytt fireårsavtale som er skrevet mellom flyplassen og flyselskapene.

Slik kommer det til å se ut rent praktisk: 

- SAS innenriksfly til og fra Ålborg og Århus kommer ved høytrafikktiden på morgen og ettermiddag til å parkere ved D-piren, nær SAS lounge, fast track, check-in/bagageutlevering og øvrige tilslutningsfly i SAS. - SAS fly til og fra Billund kommer til å parkere ved B-piren. - Under lavtrafikk midt på dagen kommer SAS innenriksflygninger i første rekke til å benytte gatene C2-C8 mellom B-piren og D-piren og passasjerene transporteres til flyene med buss. - Norwegians flygninger til Ålborg kommer til å parkere ved A-piren sammen med Norwegians øvrige flygninger. - Flygningene til Rønne (DAT), Karup (DAT) og Sønderborg (Alsie Express) kommer til å ha gatene A7, A9 og A11 som standardparkering. Også den nye ruten med ES-Air til Esbjerg kommer til å benytte A-piren.

Fast track og lounge for SAS frekvente reisende

For frekvente reisende med SAS finnes flere fordeler med forandringen. Innsjekk skjer i terminal 3, direkte etter oppgangen fra tog og metro, der man kommer til å kunne benytte self-service baggage drop for sin innsjekkede bagasje. Reisende i SAS Plus eller med EuroBonus Gold/Diamond kommer til å kunne benytte fast track gjennom sikkerhetskontrollen fulgt av SAS lounge. Ved ankomst fra en innenriksdestinasjon levereres bagasjen alltid på bånd nr 5 i ankomsthallen, bagasjebåndet nærmest utgangen. For dem som har forbindelser til og fra øvrige SAS-fly holder SAS avganger innen Europa og Skandinavia til i B og D-pirene mens interkontinentale flygninger og flygninger til destinasjoner utenfor Schengen hovedsaklig går fra C-piren. Samtlige av disse kommer til å ligga svært nær innenriksgatene. Hos SAS er man fornøyd med den nye løsningen. - Vi har hatt en god dialog med flyplassen om hvor det er mest meningsfullt å parkere våre fly. Det er vi som kjenner våre kunder best og derfor har det vært viktigt for oss at flyplassen har vært immøtekommende, hvilket jeg synes de har vært, sier Lars W Andersen, Direktør for Public Affairs og Infrastructure i SAS. Flygplassen forbeholder seg dog retten til å kunne endre gateallokeringen på grunn av uforutsette endringer i trafikkprogrammet, som eksempelvis ved dårlig vær, streik eller lignende.

More from BusinessClass.com