Hvilken lounge skal jeg velge når jeg reiser med SAS fra nye London Heathrow terminal 2?

11. Sep 2014
by Jacob

Gratis Champagne, Heathrows lengste bardisk med gratis cocktails, en miniatyr av Big Ben og spabehandlinger. Når SAS igår 10 september flyttet til den nye Star Alliance-terminalen på London Heathrow, terminal 2, kom samtidig en hel del spennende lounger med på kjøpet. Vi har besøkt de ulike loungene og gir deg oversikten over hva du kan velge mellom.

Terminal 2 består av to terminalbygninger. Terminal T2A er hovedterminalen hvor innsjekkingen og den store transitthallen ligger. Terminal T2B er satellitterminalen som hovedsaklig består av gater.  Man kan gå frem og tilbake gjennom en lang tunnel i begge retninger uten at man må vise passet. Det er dog en ganske lang spasertur. Tanken er at T2A først og fremst skal benyttes for Europafly og T2B for interkontinentale flyvninger. Dog kommer det til å bli avvik avhengig av trafikksituasjonen. Når samtlige 23 Star Alliance-flyselskap er på plass regner 60% av deres fly kommer til å avgå fra T2A og 40% fra T2B.

Store valgmuligheter for SAS-reisende

Reiser man i SAS Plus eller har et EuroBonus/Star Alliance gullkort har man adgang til tre lounger - United Club Lounge, Air Canada Maple Leaf Lounge og Plaza Premium Lounge. 1 oktober forsvinner Plaza Premium som alternativ og erstattes av Lufthansas Lounge. Dessuten åpner i løpet av kort tid Singapore Airlines Silverkris Lounge. Når dette er klart er det hele fire alternativer.

United Club Lounge

Uniteds lounger ligger i T2B og består av en businessdel (United Club) til venstre for resepsjonen og en first class-lounge (Global First Lounge) som ligger midt i mot resepsjonen.

United Club Lounge, London Heathrow Terminal 2 United Club er ganske stor og har plass for 280 gjester. Designet er riktig heftig med mye naturlig lys, farget glass og pyntetre, en innredning som er lysår fra den slitne United-loungen som befant seg i den gamle terminal 3 som ble stengt for fem år siden.

United Club Lounge, London Heathrow Terminal 2 Men det beste med loungen er nok utvalget av mat og drikke. Langs panoramavinduet finnes et bemannet disk, for øvrig flyplassens lengste hvor man kan bestille gratis drinker - også Champagne. Alle valg er beskrevet i en drinkliste på bardisken. I et separat rom finnes et stor selvbetjeningsbuffet med varm mat, smørbrød, wraps, fersk frukt og desserter.

United Club Lounge, London Heathrow Terminal 2 Har man en billett med United eller Star Alliance i på første klasse kommer man in i Global First-loungen. Vi  fikk en mulighet til en liten guidet tur. Her finnes eksempelvis en à la carte-meny å bestille fra med en rekke ulike varmrettsalternativer. Det finnes og en selvbetjeningsbuffet med kald mat samt en bardel med bredt drikkeutvalg. Verdt å tenke på er at det er mange United-fly som har avgang på formiddagen og da kan det bli fullt i loungen.

Air Canada Maple Leaf Lounge

Air Canadas Maple Leaf Lounge ligger også i T2B. Loungen er innredet i canadisk design med store panoramavinduer, mye treverk og lyse farger og ikke minst samt en fantastisk utsikt mot tarmac. Loungen er på hele 700 kvadratmeter og oppdelt i flere ulike seksjoner med eksempelvis et stillerom som ligner et konferanserom med et stort konferansebord hvor man kan sitte å jobbe. Det finnes også toaletter og dusjfasiliteter.

Air Canada Maple Leaf Lounge, London Heathrow Terminal 2 Best er dog restaurantdelen som er lekker med en bemannet bar med fire ulike ølsorter på kran, ulike vin og brennevinssorter samt en bra kaffemaskin. Midt i restaurantseksjonen finnes et langt barbord og langslangveggen er en selvbetjeningsbuffet med hovedsaklig kalde retter og litt enklere varm mat. Men atmosfæren er svært trivelig og under hele besøket fantes minst to personer på plass i restauranten for å bistå med å servere drikke, hjelpe til med kaffemaskinen og rydde.

Air Canada Maple Leaf Lounge, London Heathrow Terminal 2

Air Canada Maple Leaf Lounge, London Heathrow Terminal 2

Plaza Premium Lounge

Plaza Premium Lounge er terminalens tredjepartslounge som ligger i T2A med en noe skjult inngang til høyre for transferdiskene. Det er denne loungen som SAS benytter frem til 1 oktober når den dedikerte Lufthansa/Star Alliance-loungen åpner. Det går også å betale seg inn for 38 pund. Interiøret er veldig elegant og har hatt "interaktivitet og kreativitet" som nøkkelord når loungen ble designet. Mye inspirasjon fra Storbritannia og britiske leverandører. Ellers oppleves deler av innredningen og konseptet som på Plaza Premiums lounger i Asia.

Plaza Premium Lounge, London Heathrow Terminal 2 Rett etter resepsjonen leder en lang gang frem til loungens hjerte hvor bardisken finnes og en stor firkantet sofa i midten. Det finnes et bredt utvalg av drikke kan man kan bestille i den bemannende baren. Det meste må man dog betale for. Er man premiumreisende hos SAS har man rett til to gratis drikker som stemples på en kvittering.

Plaza Premium Lounge, London Heathrow Terminal 2 Rundt barområdet finnes flere ulike seksjoner med sittegrupper i ulikt design. I det ene hjørnet finnes tapasbaren med en hyggelig selvbetjeningsbuffet som minner om et skandinavisk kjøkken med lys treinnredning, kasseroller og gryter man kan forsyne seg fra. Her finnes eksempelvis kyllingvinger og ris, smørbrød, ulike oster, desserter og snacks.

Plaza Premium Lounge, London Heathrow Terminal 2 I loungen finnes også Wellness Spa hvor kan booke behandlinger, dette ble aldri testet under besøket. 15 minutters massasje koster 25 pund.

Star Alliance Arrivals Lounge

I ankomsthallen, rett til venstre etter at man har passert tollen, finnes en ankomstlounge. Selv om det regnes som Star Alliance ankomstlounge er det i dag kun tre selskap som benytter den - United, Air Canada og South African Airways. SAS har ingen avtale med denne loungen og noen planer om dette finnes ikke heller. Denne loungen har sin misjon når man ankommer fra en langflyvning.

Star Alliance Arrivals Lounge, London Heathrow Terminal 2 Vi tittet innfant blant annet  toaletter og dusjer, en selvbetjeningsbuffet med frokostmat og jobbmuligheter.

Lounger som skal åpnes

Lufthansa Lounge

Den 1 oktober åpner den nye Lufthansaloungen som også fungerer som generell Star Alliance-lounge. Det er denne som SAS og de fleste europeiske flyselskap senere kommer til å benytte. Loungen ligger på balkongen i T2A, til høyre etter sikkerhetskontrollen, nabo med Aer Lingus Gold Circle Lounge.

Singapore Airlines Silverkris Lounge

Singapore Airlines flytter til terminal 2 den 17 september og tanken er at deres nye Silverkris lounge skal åpne å samme dato.  Under vårt besøk på Heathrow virket det som loungen ikke var ferdigstilt, men ennå er det noen dager til åpning. Loungen kommer ligga i T2B, midt i mot Air Canadas Maple Leaf Lounge.

Plaza Premium Arrivals Lounge

Plaza Premium kommer også til å åpne en lounge i ankomsthallen i terminal 2 hvor man kan betale for å komme inn og ta en dusj etter en lang flyvning. Denne blir nabo med  Star Aliance ankomstlounge.

More from BusinessClass.com