Hadde du klart å sitte i et fly med elleve seter i bredden?

23. Apr 2015
by Jacob

Flyprodusenten Airbus har nylig presentert sine nye kabinløsninger for økonomiklasse på langruteflyene som Airbus A380. Flyselskapene har nå mulighet til å velge mellom det man kaller Premium Economy, Comfort Economy, og det nyeste, Budget Economy, for "prisbevisste reisende".

Premium Economy er myntet på flyselskap som vil satse på forretningsreisende med mer personlig plass ombord. I kabinen finnes da ni seter i bredden, forslagsvis i en 3-3-3-konfigurasjon, med 19 tommer i bredden. Comfort Economy er standardkonfigurasjonen som de fleste flyselskap har valgt som er et kompromiss mellom komfort og økonomi med ti seter i bredden i en 3-4-3-konfigurasjon. Med Comfort Economy er også meningen at man ikke skal behøve å skumpe inn i personen ved siden av med armene. Til slutt det nye, Budget Economy, er tiltenkt prisbevisste reisende som kan akseptere enkel komfort ombord. Konfigurasjonen blir da elleve seter i bredden i en 3-5-3-konfigurasjon. Setene er fortsatt 18 tommer brede hvilket faktisk er det omtrentlige gjennomsnittet men til gjengjeld har man spart inn på visse andre saker.

Elleve seter i bredden i economy class på Airbus A380 Vi fikk mulighet til å teste denne kabinlayouten hos Airbus i Hamburg og selv om setene per definisjon hverken er mindre eller smalere enn økonomiklasseseter generelt (inklusive Airbus Comfort Economy-alternativ) er armlenene svært små og det blir påtaglig mye mennesker når en hel rad fylles upp. Å sitte ved vinduet har også både sina fordeler ulemper da kabinveggen ikke er helt rett men bøyer inn. Det blir litt mer plass for armene enn i de øvrige setene men mindre plass for beina da kabinveggen "stjeler" en del av denne plassen.

Å sitte ved vinduet har sine fordeler og ulemper Enn så lenge er det ingen flyselskaper som har hoppet på idéen, men konfigurasjonen kunne vært et alternativ for eksempelvis høyfrekvente kortere ruter i Asia samt naturligvis for charterselskapene.

Kunne du selv akseptert å sitte elleve personer i bredden mot en billig billettpris? Og skulle du klart å reise i midtsetet i midtseksjonen med to personer på hver side? Eller er det verdt å betale litt mer for komfort selv i økonomiklasse. Diskuter i vårt forum! 

Airbus A380 med elleve seter i bredden (3-5-3)

More from BusinessClass.com