Jonas C
Medlem
Bakgrund
Provar en lite annan typ av reserapport denna gång. En rapport där jag endast låter bilderna tala. En kort bakgrund om denna resa: Som Elite Plus på Turkish Airlines får man i början av varje medlemsår två upgrade vouchers som kan användas för att uppgradera en valfri betald Economy-biljett till Business Class. En voucher räcker till att uppgradera en utresa, respektive en hemresa och för att kunna uppgradera en hel resa med två vouchers krävs det att man bokar den kortaste möjliga anslutningen, samt att bokningsklass J finns tillgängligt på alla ben.
Att få till en biljett med J på alla ben är inte det lättaste då bokningsklassen successivt har börjat fasat ut, och tillgängligheten kraftigt har försämrats jämfört med tidigare år. Efter flera veckors sökande hittade jag en Economy Class-biljett till San Francisco som uppfyllde ovan nämnda kriterier och där bokningsklass J fanns tillgängligt på alla ben vid bokningstillfället. Biljetten bokades för cirka 6000 SEK och omedelbart efter bokning ringde jag Elite Plus hotline för att bekräfta uppgraderingen. Fem minuter senare får jag ett mail med den uppdaterade biljetten. Business Class på alla flygningar. En fantastiskt bra förmån…
Tidig morgon i SAS Lounge på Arlanda. Pass och boardingkort för dagens resa. Passpolisen på Arlanda tyckte att jag var tokig som flög tre timmar österut för en resa till USA.
Frukost på TK1791 ARN-IST. Ny Boeing 737-800 med Sky Interior och recliners i Business Class. Fullsatt flygning i Business Class. Frukosten var ingen höjdare däremot då jag aldrig har varit något större fan av Do&Co:s frukostar.
Byte på Istanbul. Hann med ett kort besök i loungen för lite vätskepåfyllning innan jag rörde mig vidare mot gaten. Bussgate som vanligt.
Seat 3K i den främre Business Class-kabinen. I sista minut satte sig en äldre farbror på gångsätet och han vägrade flytta sig till en egen rad trots att kabinen var i det närmaste tom. Jag valde därför att förflytta mig till 5K i den bakre delen av kabinen.
Avgång från Istanbul. Fantastisk utsikt över motorn från 5K.
Lunchserveringen inleds med ett urval av förrätter. Den fantastiska förrättsvagnen har tagits bort och ersatts med förupplagda förrätter, men det var inga problem att prova båda förrätterna på vagnen. Soppan hoppade jag dock över.
Varmrätten: Steak&Salad. Två torra köttbitar och några salladsblad. En av mina sämsta varmrätter ombord på Turkish Airlines. Tur att jag tog två förrätter.
Ostarna var högst mediokra och knappast värdiga att serveras i Business Class. Chokladsufflén var däremot gudomligt god.
Efter en skön fem timmars tupplur vaknar jag upp över norra Kanada.
Ett lättare mellanmål serveras mitt i flygningen. Smörgåsar med kyckling och vitost, samt petit fours bestående av blåbärspaj och Sachertårta.
Dagens andra soluppgång.
En lättare middag serveras innan landning. Tomat och mozzarella till förrätt, följt av vinbladsdolmar och fylld zucchini. Väldigt gott.
Väldigt tomt i den bakre kabinen innan landning.
Mitt rum under de kommande sju nätterna på Hilton San Francisco Financial District.
Lombard Street.
Painted Ladies.
Alamo Square.
Marina District.
Golden Gate bron.
Crissy Field.
Dagstur till Napa Valley där vi besökte ett antal vingårdar. The Hess Collection var den solklara favoriten.
Vacker solnedgång vid Ocean Beach.
Ett obligatoriskt besök på In'N'Out Burger. 3x3 Animal Style.
Långpromenad hela vägen från hotellet till toppen av Twin Peaks. Promenerade i snitt 25 kilometer per dag under resan.
Poké Bowl... Smarrigt.
Dags för hemfärd. United Global First Lounge används som temporär lounge för premium-passagerare i väntan på att nya Polaris Lounge ska öppna.
Dagen till ära serveras Champagne. Moët Chandon Brut.
Middagen ombord på Turkish Airlines flight TK80 från San Francisco till Istanbul inleds med förrätter. Som vanligt väljer jag båda förrätterna och skippar soppan.
Havsabborre till varmrätt. Makalöst god.
Chokladtårta till efterrätt. Så god att jag bad om en till bit.
Vaknar upp på nyårsdagen över de österrikiska alperna.
Frukost. Frukttallrik följt av omelette. Som vanligt inget större fan av omeletten, men den gick att äta.
Snart dags för inflygning till Istanbul. En mycket behaglig 13-timmars flygning.
Vacker solnedgång innan landning.
Inflygningen tar oss rakt över centrala Istanbul.
Natten spenderas på WOW Airport Hotel i Istanbul. Turkish Airlines bjuder på hotellet då det inte fanns några tidigare anslutningsflyg till Stockholm.
Takeoff från Istanbul påväg mot Stockholm.
Frukost på TK1793 från Istanbul till Arlanda. Börjar tröttna på deras frukostar nu. Fullsatt flygning i Business Class. Många svenska familjer påväg hem från semestern.
Ankomst på Arlanda sker 15 minuter före ordinarie tidtabell. Skyndar mig ut igenom passkontroll till parkeringen på Terminal 4 där jag hoppar i en DriveNow och kör raka vägen hem till Söder. Smidigt och bara en hundralapp dyrare än tåget.
Tack för att ni läste!
Hälsningar
Jonas
Provar en lite annan typ av reserapport denna gång. En rapport där jag endast låter bilderna tala. En kort bakgrund om denna resa: Som Elite Plus på Turkish Airlines får man i början av varje medlemsår två upgrade vouchers som kan användas för att uppgradera en valfri betald Economy-biljett till Business Class. En voucher räcker till att uppgradera en utresa, respektive en hemresa och för att kunna uppgradera en hel resa med två vouchers krävs det att man bokar den kortaste möjliga anslutningen, samt att bokningsklass J finns tillgängligt på alla ben.
Att få till en biljett med J på alla ben är inte det lättaste då bokningsklassen successivt har börjat fasat ut, och tillgängligheten kraftigt har försämrats jämfört med tidigare år. Efter flera veckors sökande hittade jag en Economy Class-biljett till San Francisco som uppfyllde ovan nämnda kriterier och där bokningsklass J fanns tillgängligt på alla ben vid bokningstillfället. Biljetten bokades för cirka 6000 SEK och omedelbart efter bokning ringde jag Elite Plus hotline för att bekräfta uppgraderingen. Fem minuter senare får jag ett mail med den uppdaterade biljetten. Business Class på alla flygningar. En fantastiskt bra förmån…

Tidig morgon i SAS Lounge på Arlanda. Pass och boardingkort för dagens resa. Passpolisen på Arlanda tyckte att jag var tokig som flög tre timmar österut för en resa till USA.


Frukost på TK1791 ARN-IST. Ny Boeing 737-800 med Sky Interior och recliners i Business Class. Fullsatt flygning i Business Class. Frukosten var ingen höjdare däremot då jag aldrig har varit något större fan av Do&Co:s frukostar.

Byte på Istanbul. Hann med ett kort besök i loungen för lite vätskepåfyllning innan jag rörde mig vidare mot gaten. Bussgate som vanligt.


Seat 3K i den främre Business Class-kabinen. I sista minut satte sig en äldre farbror på gångsätet och han vägrade flytta sig till en egen rad trots att kabinen var i det närmaste tom. Jag valde därför att förflytta mig till 5K i den bakre delen av kabinen.

Avgång från Istanbul. Fantastisk utsikt över motorn från 5K.

Lunchserveringen inleds med ett urval av förrätter. Den fantastiska förrättsvagnen har tagits bort och ersatts med förupplagda förrätter, men det var inga problem att prova båda förrätterna på vagnen. Soppan hoppade jag dock över.

Varmrätten: Steak&Salad. Två torra köttbitar och några salladsblad. En av mina sämsta varmrätter ombord på Turkish Airlines. Tur att jag tog två förrätter.

Ostarna var högst mediokra och knappast värdiga att serveras i Business Class. Chokladsufflén var däremot gudomligt god.

Efter en skön fem timmars tupplur vaknar jag upp över norra Kanada.

Ett lättare mellanmål serveras mitt i flygningen. Smörgåsar med kyckling och vitost, samt petit fours bestående av blåbärspaj och Sachertårta.

Dagens andra soluppgång.


En lättare middag serveras innan landning. Tomat och mozzarella till förrätt, följt av vinbladsdolmar och fylld zucchini. Väldigt gott.

Väldigt tomt i den bakre kabinen innan landning.

Mitt rum under de kommande sju nätterna på Hilton San Francisco Financial District.

Lombard Street.

Painted Ladies.

Alamo Square.

Marina District.


Golden Gate bron.

Crissy Field.


Dagstur till Napa Valley där vi besökte ett antal vingårdar. The Hess Collection var den solklara favoriten.


Vacker solnedgång vid Ocean Beach.

Ett obligatoriskt besök på In'N'Out Burger. 3x3 Animal Style.

Långpromenad hela vägen från hotellet till toppen av Twin Peaks. Promenerade i snitt 25 kilometer per dag under resan.

Poké Bowl... Smarrigt.

Dags för hemfärd. United Global First Lounge används som temporär lounge för premium-passagerare i väntan på att nya Polaris Lounge ska öppna.

Dagen till ära serveras Champagne. Moët Chandon Brut.

Middagen ombord på Turkish Airlines flight TK80 från San Francisco till Istanbul inleds med förrätter. Som vanligt väljer jag båda förrätterna och skippar soppan.

Havsabborre till varmrätt. Makalöst god.

Chokladtårta till efterrätt. Så god att jag bad om en till bit.

Vaknar upp på nyårsdagen över de österrikiska alperna.

Frukost. Frukttallrik följt av omelette. Som vanligt inget större fan av omeletten, men den gick att äta.

Snart dags för inflygning till Istanbul. En mycket behaglig 13-timmars flygning.

Vacker solnedgång innan landning.

Inflygningen tar oss rakt över centrala Istanbul.

Natten spenderas på WOW Airport Hotel i Istanbul. Turkish Airlines bjuder på hotellet då det inte fanns några tidigare anslutningsflyg till Stockholm.

Takeoff från Istanbul påväg mot Stockholm.

Frukost på TK1793 från Istanbul till Arlanda. Börjar tröttna på deras frukostar nu. Fullsatt flygning i Business Class. Många svenska familjer påväg hem från semestern.
Ankomst på Arlanda sker 15 minuter före ordinarie tidtabell. Skyndar mig ut igenom passkontroll till parkeringen på Terminal 4 där jag hoppar i en DriveNow och kör raka vägen hem till Söder. Smidigt och bara en hundralapp dyrare än tåget.
Tack för att ni läste!
Hälsningar
Jonas