SJ lounge på Göteborg central

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av FrasseF, 27 April 2011.

 1. FrasseF

  FrasseF Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Läste att det ska finnas en lounge på Göteborgs central. Någon som varit där?
   
 2. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har vart där och tagit en kaffe på språnget någon gång innan jag ska hoppa på tåget men då jag bor 15min från tågstationen så har det inte funnits någon egentlig anledning att nyttja loungen (föredrar dessutom Espresso House kaffe).

  Såg nu precis när jag skrev detta att det finns en ny lounge sedan Nov 2010 så mina erfarenheter sträcker sig endast till den gamla loungen som låg alldeles bredvid "casinot". Av bilderna att döma verkar den nya loungen vara ett lyft. Den äldre kunde i min mening inte jämföra sig med typiska flygplatslounger utan var int emycket mer än ett privat fikarum.
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag har varit i Göteborgsloungen. Ganska liten lounge med några stolar och bord, någon tv och lite tidningar.
  Kakor, kaffe/te och olika typer av juicer fanns.

  OK men inget jättemärkvärdigt.
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle nog påstå att SJs lounger får Menzies loungen på Arlanda att framstå som Lufthansa FCT i jämförelse. Riktigt kasst utbud, speciellt för de stackare som pröjsat 25K i tågresor för ett Svart Prio, ännu värre att man inte får ta med gäst.

  Loungen in Göteborg är inte mycket att hänga i julgranen. Den gamla loungen var väldigt trevlig, gillade verkligen inredningen med ädelträ och den mjuka belysningen. Det gav verkligen någon slags mysig sovrumskänsla. Kaffemaskinen var visserligen kass, och det faktum att de hade glas och koppar från IKEA fick det att verka lite B. Den nya loungen är verkligen en besvikelse. Fortfarande lika liten och trång, inga sköna fåtöljer utan bara halvt obekväma IKEA stolar. Utbudet fortfarande lika kasst, och sen så förstås tysta rummet. Riktigt otrevligt att man har valt att ha ett avskiljt rum med en stor glasvägg som vetter ut mot vänthallen där övriga resenärer sitter. Man får känslan av att sitta i ett skyltfönster, inte kul alls när folk stirrar in på en...

  Enda positiva med Loungerna är att man kan plocka på sig gratis tidningar och ta med sig att läsa på tåget. Brukar alltid hamstra upp med Newsweek, TIME och Wallpaper. Även frukosten i Sthlm loungen är riktigt god, och ostbrickan på fredagar är inte helt fel den heller (lite rött vin till, så hade det vart kanon!). Och självklart Maxió, Josefine och Matthias, SJs finaste medarbetare!
   
 5. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med om frukosten i Stockholm, helt OK med smoothie, naturell yoghurt, honung, musli lite olika knäckebröd, ost, frukt, juice och bra kaffemaskin.
  Har de inte det i Göteborg?
   
 6. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kaffemaskinen är bra. Samma variant som finns i SAS Lounger, samt många andra flygplats lounger. Har ingen större erfarenhet om man serverar frukost i Gbg loungen då jag brukar ankomma med X2000 kl 9.17. Skulle dock inte förvåna mig om de inte serverade frukost med tanke på att de flesta morgonresenärer får sin frukost serverad på tåget mot Sthlm.
   
 7. Marcus_R

  Marcus_R Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
 8. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har använt denna lounge ett flertal gånger, och måste säga att jag överlag har varit mycket nöjd med den. Bra frukostutbud bestående av varma bröd, pålägg, yogurt och frukt. Till lunch erbjuds olika typer av varm och kall mat (ett varmt och ett kallt alternativ), samt soppa och lättare desserter. Maten håller en hyfsat god kvalité, bättre än exempelvis SAS Lounger på Arlanda.

  Ytterst få människor tycks använda loungen, så mestadels av tiden står den tom vilket kan vara väldigt skönt faktiskt. Vill man ha lite avskildhet kan man låna ett av de tysta rummen. Jernhusen bedriver i princip verksamheten på de intäkter de får via konferenser, vilket kan vara anledningen till att loungen fortfarande finns kvar idag.
   
 9. Jag tar en chansning och knuffar upp den här frågan igen, jag tycker det verkar jättekonstigt om ingen alls på bc.se varit i SJ lounge Göteborg före 9.00 på morgonen? Annars kommer det en rapport framåt mitten av mars :)
   

Dela sidan