Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Söker tips på guldkorn ur de mindre kända stjärnkrogarna i New York. Har ni t.ex. varit på en enstjärnig som varit något alldeles speciellt eller känts extra värt pengarna?
 
Lineker skrev:Jag har besökt ställen där en middag kanske ligger runt 2000:- (många små rätter) och en lunch 500-700 (färre rätter men sällan lite mat). Exkl dryck.Klicka för att utvidga...
Ja, denna typ av prisdifferentiering (som ju är vanligt i New York, London, Hong Kong, Paris m.fl. städer) finns överhuvudtaget inte i Stockholm. Det är synd. I London kan du ju t.ex. äta två rätter på gamla klassikern Pied à Terre för 30 pund på lunchen eller grym indisk mat för samma pris på Benares. Det är ju vad Prinsen tar för en Biff Rydberg.




Lineker skrev:Detta var t ex ett klipp:Italian Restaurant near Lincoln Center | Lincoln RistoranteEfter tips från denna site (dig?!).Klicka för att utvidga...
Det stället gillade jag!
 
Jay Fai serverer wok-retter fra et lille gadekøkken i Bangkoks gamle bydel. Nu har hun fået en Michelin-stjerne i den første Michelin-guide til Thailands hovedstad:



Thailandsk gadekøkken får Michelin-stjerne | Globalnyt



Det behøver ikke at være dyrt: Selv spiser jeg aldrig på hoteller mere og kun meget sjældent på stjerne-restauranter. Fordi den bedste mad findes på de steder som har stort mad-turnover med kun en eller få retter som de magter til fuldkommenhed. Og sælger ud hver dag, så næste dag er med nye forsyninger.
 
Vi körde Le Normandie och Sra Bua för 1 år sedan. Måste säga att det är rätt generösa med stjärnorna i Bangkok. Skulle säga att i en annan stad vore Le Normandie 1 stjärna och Sra Bua recommend restaurang.



Le Normandie är väldigt lyxigt, så det är perfekt för en romantisk middag, men maten håller inte riktigt måttet. En liknande restaurang är Caprice i Hong Kong på Four Seasons, även på Caprice får man betala lite mer för stället, än matkvalitén. Men Caprice är ändå helt klart en nivå över Le Normandie och de har båda 2 stjärnor.



Ingen av Bangkok restaurangerna är något jag kommer gå tillbaka till. Gaggan är jag dock sjukt sugen på att prova nästa gång vi är i Bangkok!
 
Jag ser i tråden att många provar Michelin restauranger i Hong Kong, men många verkar lite missnöjda. Jag tycker Hongkong också är lite drabbat av att lite för lätt ha fått stjärnor, särskilt på kinarestauranger. Lite av mina tankar om staden nedan:



Håller helt med om att Japanska sushi Michelin restauranger i HK är sjukt overrated. Det är så enkelt att bästa sushin till bra pris hittar ni på Sen-Ryo som finns överallt i Honkong, bland annat en i Central IFC, en annan in i ett hus där backen upp till LKF börjar. Ni kommer få en fantastisk sushi måltid för runt 200 HKD.



Samma med kinamat, har ätit på otaliga 1 stjärniga kinaställen, men sällan är det något så speciellt. Din Tai Fung och Tim Ho Wan tycker jag är två ställen som håller stabil kvalité till vettigt pris. Om man bortser ifrån stjärnor och bara vill ha kinamat av hög kvalité. Så får ni nog en meny där saker håller hög kvalite rakt igenom om ni går t.ex. på Shangri-La kinarestaurang på HK ön och äter dim-sum eller annan kinamat.



När de gäller de dyrare restauranger som verkligen håller måttet så har jag bara två rekommendationer:



*** L'Atelier de Joël Robuchon

*** 8½ Otto e Mezzo Bombana



Både behöver bokas rejält i föreväg. Ett tips om plånboken inte orkar är att boka en lunch istället.



Jag har inte själv varit där, men hört att även *** BO Innovation inte gör folk besvikna.



Min personliga favorit när det ska ätas fin och dyrt är stadens bufféer, då jag är en stor seafood älskare så ger det valuta för pengarna att kunna mumsa hummer, krabba och jätteräkor för 600-700kr. Ibland åker vi också ut till lokala ställen där de har färsk seafood i akvarium och äter "kinesisk-style" seafood, det brukar landa runt 400-500kr per person. Man kan göra detta på Lamma island, men lite turistfälla där, så priserna är högre för riktigt bra seafood.
 
RobHK skrev:När de gäller de dyrare restauranger som verkligen håller måttet så har jag bara två rekommendationer:Klicka för att utvidga...
Lägg till Amber. Det är suveränt.




RobHK skrev:Jag har inte själv varit där, men hört att även *** BO Innovation inte gör folk besvikna.Klicka för att utvidga...
Jag har ätit där två gånger, recension finns i den här tråden. Det är inte för alla men jag älskar det.
 
Agö skrev:Lägg till Amber. Det är suveränt.Jag har ätit där två gånger, recension finns i den här tråden. Det är inte för alla men jag älskar det.Klicka för att utvidga...
I mitt tycke borde Amber ha tre stjärnor, en riktigt mäktig upplevelse.
 
Lite om gårdagens middag på Kong Hans. Kvalitet rakt igenom.



- Fullständigt prickfri service. Vid ankomst stod kockarmadan och hälsade oss välkomna. Glasen var aldrig tomma. Kunnigt utan att vara långrandigt/pretentiöst i presentationerna. Extra plus för tranchering och flambering vid bordet samt vägledning genom ostvagnen. Det klassiska, fyra-fem servitörer vid varje servering trots att vi var två i sällskapet.



- Miljön är otrolig. Stora bekvämta bord, sköna stolar, vas med blommor, stearinljus, mysigt men samtidigt sobert. Full pott.



- Maten, ett eldorado om man som jag gillar klassisk fransk mat. Vintersäsong innebär fokus på fisk- och skaldjur, foie gras, duva, vintertryffel. Vi tog femrättersmenyn som inleddes med sex-sju snacks (ostron, vaktelägg med caviar, foie gras, comtékräm med vintertryffel, pain d'épices med tartar, smördeg med vintertryffel (igen!). Följt av en ljuvlig torskrätt med spenat, carpaccio på pilgrimsmussla (och vintertryffel...), smördegsinbakad foie gras, duva i fyra serveringar och avslutningsvis ost samt flamberad ananas med kokosglass och baba au rhum.



- Pris för två inkl. dricks och vinmeny, 6600 DKK. Det är dyrt men en helkväll i perfektionens tecken.





upload_2018-1-26_23-43-31-png.72319






upload_2018-1-26_23-44-21-png.72320






upload_2018-1-26_23-45-3-png.72321






upload_2018-1-26_23-45-55-png.72322






upload_2018-1-26_23-46-38-png.72323






upload_2018-1-26_23-47-10-png.72324






upload_2018-1-26_23-47-43-png.72325






upload_2018-1-26_23-48-32-png.72326






upload_2018-1-26_23-49-5-png.72327






upload_2018-1-26_23-49-34-png.72328






upload_2018-1-26_23-50-43-png.72329






upload_2018-1-26_23-51-20-png.72330
 
Kong Hans har en fin vinkällare. Hur såg vinmenyn ut, kommer du ihåg det? Ser bland dina bilder en bla en tokaj.
 
Jönsson skrev:Hur såg vinmenyn ut, kommer du ihåg det?Klicka för att utvidga...
Ja, vinlistan (och särskilt champagnelistan) är enastående. De kör två olika vinpaket, ett enklare och ett premiumpaket. Valde det enklare.



- Legras BdB som champagne (ingick ej)

- 2014 Michel & Stephane Ogier Condrieu La Combe de Malleval (till torsk med spenat)

- 1992 En Tirage Extra Brut Russian River Valley (till carp. på pilgrimsmussla)

- 2016 Rinaldi Dolcetto d'Alba (till smördegsinbakad foie gras)

- 1997 Chateau Leoville-Las Cases 'Clos du Marquis' (till duva i fyra serveringar, fick en skvätt till osten också)

- Oremus Tokaji Tokaji Late Harvest 2013 (till flamberad ananas, kokosglass, baba au rhum)
 
Agö skrev:Ja, vinlistan (och särskilt champagnelistan) är enastående. De kör två olika vinpaket, ett enklare och ett premiumpaket. Valde det enklare.- Legras BdB som champagne (ingick ej)- 2014 Michel & Stephane Ogier Condrieu La Combe de Malleval (till torsk med spenat)- 1992 En Tirage Extra Brut Russian River Valley (till carp. på pilgrimsmussla)- 2016 Rinaldi Dolcetto d'Alba (till smördegsinbakad foie gras)- 1997 Chateau Leoville-Las Cases 'Clos du Marquis' (till duva i fyra serveringar, fick en skvätt till osten också)- Oremus Tokaji Tokaji Late Harvest 2013 (till flamberad ananas, kokosglass, baba au rhum)Klicka för att utvidga...
Härligt. Ser lockande ut. Tack!
 
Agö skrev:Ja, vinlistan (och särskilt champagnelistan) är enastående. De kör två olika vinpaket, ett enklare och ett premiumpaket. Valde det enklare.- Legras BdB som champagne (ingick ej)- 2014 Michel & Stephane Ogier Condrieu La Combe de Malleval (till torsk med spenat)- 1992 En Tirage Extra Brut Russian River Valley (till carp. på pilgrimsmussla)- 2016 Rinaldi Dolcetto d'Alba (till smördegsinbakad foie gras)- 1997 Chateau Leoville-Las Cases 'Clos du Marquis' (till duva i fyra serveringar, fick en skvätt till osten också)- Oremus Tokaji Tokaji Late Harvest 2013 (till flamberad ananas, kokosglass, baba au rhum)Klicka för att utvidga...
Funkade Tokajern till all alkohol i desserten? En baba kan vara väldigt alkoholstark...
 
Rekommenderad av Guide Michelin smäller naturligtvis inte lika högt som en stjärna,

den här restaurangen hade dock en stjärna tidigare och jag har ätit på sämre som fortfarande har stjärna.

Paris House, Michelin Recommended, Fine Dining, Woburn, Bedfordshire (ca 45 min norr om London)

Fantastisk sommelier insisterade på att vi skulle prova en massa olika innan bestämde oss

även efteråt "eftersom du gillade den där måste du prova den här"

De har avsmakningsmenyer med upp till 14 rätter, denna gången blev det lunch.





6 COURSE £49 per person, lunch only



HALIBUT

Rhubarb, Fennel & Saffron



MISOYAKI

Teriyaki Mushroom, Israeli Cous Cous & Misoyaki-Truffle Glaze



OXTAIL

Braised Oxtail, Golden Turnip & Dumplings



DUCK

Swarbrick Duck with Kumquats Celeriac & Black Cardamon



ARTISAN CHEESE

Artisan Cheeses & Garnishes, Individually or to Share £12/£18 Supplement •



CARROT

Kuromitsu Sugar, Buttermilk & Carrot Sorbet



S’MORE

Chocolate, Fudge, Marshmallow & Graham Cracker




paris-house-1-jpg.72780


paris-house-2-jpg.72781


paris-house-3-jpg.72782


paris-house-4-jpg.72783


paris-house-5-jpg.72784


paris-house-7-jpg.72785


paris-house-8-jpg.72786


paris-house-9-jpg.72787


paris-house-10-jpg.72788
 
RobHK skrev:Vi körde Le Normandie och Sra Bua för 1 år sedan. Måste säga att det är rätt generösa med stjärnorna i Bangkok. Skulle säga att i en annan stad vore Le Normandie 1 stjärna och Sra Bua recommend restaurang.Le Normandie är väldigt lyxigt, så det är perfekt för en romantisk middag, men maten håller inte riktigt måttet. En liknande restaurang är Caprice i Hong Kong på Four Seasons, även på Caprice får man betala lite mer för stället, än matkvalitén. Men Caprice är ändå helt klart en nivå över Le Normandie och de har båda 2 stjärnor.Ingen av Bangkok restaurangerna är något jag kommer gå tillbaka till. Gaggan är jag dock sjukt sugen på att prova nästa gång vi är i Bangkok!Klicka för att utvidga...

//uploads.tapatalk-cdn.com/20180210/2ab45c32e7242068de273035f933aeb8.jpg




Jeg var på Gaggan for 10 dager siden. Det var litt av en opppevelse! Her er menyen. Av 25 retter ble kun to servert med bestikk. En av rettene ble akkompagnert med musikk fra Kiss og instruksjon om hvordan man skulle spise den.. «Lick it up, lick it up»
 
Back
Top