San Diego i november!

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Gustaf Boo Callert, 18 September 2011.

 1. Hallå alla första klass resenärer, faktum är att jag tråkigt nog varken har poäng eller riksdaler att lägga på en premium upplevelse till södra Kalifornien så min fråga till er kunniga är: Vad är ett bra pris på en economy biljett till San diego? Jag föredrar Star Alliance bolag (p.g.a medlemskap i EuroBonus). Hade varit grymt om någon har ett förslag på en biljett som går att boka (helst första veckan i november).

  Cheers happy flyers

  /GC
   
 2. Kan tillägga att det billigaste jag har hittat är med Iceland air (tråkig 757a) inkl. två mellanlandningar... Sätter ribban lågt :)
   
 3. Bonden

  Bonden Medlem

  Ort:
  AGH
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill du åka star alliance så får du mellanlanda i USA (Inte kul),
  Exempel på billiga resor:
  Hitta billiga flygresor - Prisjakt

  Om du inte har en hög status eller massor av poäng så hade jag rekommenderat att åka med Britsh Airlines några hundringar dyrare men du åker direkt mellan London och San Diego. Så slipper du mellanlanda i USA och riskera missa anslutningsflyg, några timmar i emigration är inte ovanligt..
   
 4. EricT

  EricT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kör British Airways, de går direkt och är bra!
   
 5. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det tråkiga med EuroBonus/Star alliance är att om du ändå vill åka på billiga biljetter så hamnar du i en bokningsklass som i regel ger 25% poängintjäning - och då är det knappt värt besväret. Hur kul är det att bara få ca 2800 eurobonus poäng för en sån resa ?

  Själv orkar jag inte bli lurad länge, jag åker British Airways på alla resor västerut där jag har chans att välja.

  En snabb koll på nätet ger vid handen att du faktiskt åker billigast med British Airways också, ca 6500 kr första veckan i November.
  Om du vill flyga med SAS så verkar det ligga på ca 7500 kr via ORD.
   
 6. British Airways Executive Club har ändrat sin intjäningstabell några månader sedan.
  Nu kan man tjäna 100% British Airways miles även på de billiga biljetterna.

  Stockholm-San Diego(via London) T/R ger: (890 + 5469) x 2(T/R) = 12.718 British Airways miles
  Jämfört med SAS EuroBonus är det självlklar bättre.
   
 7. Om du redan har tänkt hyra bil, så kan du gärna flyga till LAX också. Jag skall till San Diego nu på fredag, men flyger till LAX då det var 4.000kr billigare än vad SAN kostar i business. Det blir LX dit via ZRH, sen UA till DEN och hem med CO via LHR (en dags arbete) innan SK hem.

  Om man flyger till LAX finns det flera alternativ som t.ex. Lufthansa och LX direkt från Europa.
   
 8. Jag tror att Gustaf vill köpa ekonomiklass biljett.

   
 9. hej, jag såg detta men min poäng är den samma: om man väljer LAX och man skall ha hyrbil så finns det flera möjligheter med ett byte:
  SK/NZ via LHR
  SK/UA via LHR
  Lufthansa via MUC/FRA
  LX via ZRH

  SK till ORD/EWR eller CO till EWR blir det samma om man väljer SAN, ONT, LAX, BUR eller SNA. Frågan är om man vill byta 2 gånger eller inte. Men, om man inte skall har bil sen hade jag åkt direkt till SAN.
   
 10. Oj här går det undan, tack för alla svar! British Airways verkar ju klart bäst med tanke på flygbytet. Men är det bara dem som flyger till SAN direkt från Europa?

  F.ö har jag ingen möjlighet till att hyra bil, att flyga till LA känns relativt uteslutet (om det inte är sjukt mycket billigare).
   

Dela sidan