jonatan79
Medlem
Med ett litet extraskutt landade vi i ett mulet och blåsigt Miami. Förvisso skulle det vara 23–25 grader även nattetid men prognosen varnade för regn. Något annat än sol fanns inte i vår idealiserade bild av Miami. December till maj borde vara bästa tiden på året att besöka staden läste jag, då det är mindre stekande varmt men oftast soligt och regnfritt.
Immigration på MIA var uppdelad i två halvor, den vänstra för amerikanska medborgare och den högra för övriga. Det fanns dock en lite diskret skyltad MPC-kö i den vänstra delen, bredvid kön för diplomater och kabinpersonal. Det var något enstaka sällskap före oss i MPC-kön, medan den vanliga kön i den högra halvan ringlade sig många rader lång. Vi väntade bara någon minut innan det var vår tur och efter några snabba frågor var vi välkomna in i USA igen.
Vi valde nu Lyft i stället för Uber från flygplatsen. Jag hade fått en kupong på 15 USD för att jag länkade ihop Lyft med mitt nyskapade konto på Alaska Airlines, så resan blev billig, bara 10 USD. Vår chaufför pratade nästan bara spanska.
Vi åkte förbi många stora kryssningsfartyg på väg ut mot Miami Beach, varav ett från samma koncern som flygbolaget vi skulle flyga med efterföljande dag, Virgin. Den lilla polisbåten som körde runt bland dem var inte riktigt lika häftig som i Miami Vice.
En regnskur mötte oss när vi precis kom över på ön/staden Miami Beach. Jag kunde inte minnas att det någonsin regnade i teveserien.
Hotellet Moxy Miami South Beach låg mitt i smeten i området South Beach, ett par gator från stranden. Prisnivån på hotell i området var därför hög, men jag kunde boka med bonuspoäng från Marriott. Som på andra Moxy-hotell var inredningen färgglad och eklektisk.
Efter incheckning var det middagsdags. Vi tog en promenad runt området och en snabb sväng ner till stranden för att titta på den.
Vi fick förbi flera restauranger som kämpade med att anpassa dig till de plötsliga regnskvättarna och fick duka fram och undan på borden på uteserveringarna. Jag fastnade för en kubansk restaurang, Esquina Cubana, med ledigt bord utomhus men under tak, och fick förklara för sonen om det stora kubanska inflytandet i Miami.
Jag valde lechón asado con arroz moro y yuca. Det var en god och intressant rätt med saftigt fläskkött, rökigt ris blandat med svarta bönor och saftig yucarot med lök. Sonen var sugen på hamburgare och det fanns också, så båda blev nöjda.
Immigration på MIA var uppdelad i två halvor, den vänstra för amerikanska medborgare och den högra för övriga. Det fanns dock en lite diskret skyltad MPC-kö i den vänstra delen, bredvid kön för diplomater och kabinpersonal. Det var något enstaka sällskap före oss i MPC-kön, medan den vanliga kön i den högra halvan ringlade sig många rader lång. Vi väntade bara någon minut innan det var vår tur och efter några snabba frågor var vi välkomna in i USA igen.

Vi valde nu Lyft i stället för Uber från flygplatsen. Jag hade fått en kupong på 15 USD för att jag länkade ihop Lyft med mitt nyskapade konto på Alaska Airlines, så resan blev billig, bara 10 USD. Vår chaufför pratade nästan bara spanska.
Vi åkte förbi många stora kryssningsfartyg på väg ut mot Miami Beach, varav ett från samma koncern som flygbolaget vi skulle flyga med efterföljande dag, Virgin. Den lilla polisbåten som körde runt bland dem var inte riktigt lika häftig som i Miami Vice.

En regnskur mötte oss när vi precis kom över på ön/staden Miami Beach. Jag kunde inte minnas att det någonsin regnade i teveserien.
Hotellet Moxy Miami South Beach låg mitt i smeten i området South Beach, ett par gator från stranden. Prisnivån på hotell i området var därför hög, men jag kunde boka med bonuspoäng från Marriott. Som på andra Moxy-hotell var inredningen färgglad och eklektisk.

Efter incheckning var det middagsdags. Vi tog en promenad runt området och en snabb sväng ner till stranden för att titta på den.

Vi fick förbi flera restauranger som kämpade med att anpassa dig till de plötsliga regnskvättarna och fick duka fram och undan på borden på uteserveringarna. Jag fastnade för en kubansk restaurang, Esquina Cubana, med ledigt bord utomhus men under tak, och fick förklara för sonen om det stora kubanska inflytandet i Miami.

Jag valde lechón asado con arroz moro y yuca. Det var en god och intressant rätt med saftigt fläskkött, rökigt ris blandat med svarta bönor och saftig yucarot med lök. Sonen var sugen på hamburgare och det fanns också, så båda blev nöjda.
