intuition
Medlem
Jag reser normalt ogärna med något annat är Busines på longhaul, men har gjort ett par flygningar i plus nu för att hålla nere kostnaden när jag reser med dottern.
Så jag har säkert för höga förväntningar på något som ändå kallas "plus" eller economy premium, men ett par saker verker ändå helt fel i konceptet och/eller genomförandet.
Dryck
Det heter "Drycker och snacks under flygningen" men det gäller att beställa allt man vill ha när nötterna kommer, eftersom det är enda gången på hela flygningen det går att få dricka. Så då ska man alltså beställa och förvara fördrink till nötterna, måltidsdryck till huvudrätten, avec osv. Allt kommer i ringliga plastglas.
Efter ca 30 minuter kommer en skräpinsamlingstur, då får man passa sig så man inte lämnar in något platsglas man seanre behöver.
Mat
Sedan går det ytterligare ca 30 minuter och maten kommer. Det kallas en "Trerätters meny" och det är det väl, fast inte direkt imponerande. Tex en skiva påläggsskinka som förrätt och en en och samma kaka på alla avgångar, en gelatin-grej som nog ska likna en pannacotta. Huvudrätten i sig är OK tänker jag, inte för att det är något premium över det men OK i smak och volym.
Här noterar jag något som definitivt är fel i konceptet - på brickan finns ett SAS signatur glas i materialet glas. Det används dock inte, eftersom måltidsdrickan som man tvingades beställa en timme tidigare är i platsglaset. Eller är tanken att det är lite premium att få lov att hälla över sitt varma vin från plastet till signatur-glaset?
Som sagt, jag har kanske för höga förväntningar, men där är inget direkt premium i servicen.
Så jag har säkert för höga förväntningar på något som ändå kallas "plus" eller economy premium, men ett par saker verker ändå helt fel i konceptet och/eller genomförandet.
Dryck
Det heter "Drycker och snacks under flygningen" men det gäller att beställa allt man vill ha när nötterna kommer, eftersom det är enda gången på hela flygningen det går att få dricka. Så då ska man alltså beställa och förvara fördrink till nötterna, måltidsdryck till huvudrätten, avec osv. Allt kommer i ringliga plastglas.
Efter ca 30 minuter kommer en skräpinsamlingstur, då får man passa sig så man inte lämnar in något platsglas man seanre behöver.
Mat
Sedan går det ytterligare ca 30 minuter och maten kommer. Det kallas en "Trerätters meny" och det är det väl, fast inte direkt imponerande. Tex en skiva påläggsskinka som förrätt och en en och samma kaka på alla avgångar, en gelatin-grej som nog ska likna en pannacotta. Huvudrätten i sig är OK tänker jag, inte för att det är något premium över det men OK i smak och volym.
Här noterar jag något som definitivt är fel i konceptet - på brickan finns ett SAS signatur glas i materialet glas. Det används dock inte, eftersom måltidsdrickan som man tvingades beställa en timme tidigare är i platsglaset. Eller är tanken att det är lite premium att få lov att hälla över sitt varma vin från plastet till signatur-glaset?
Som sagt, jag har kanske för höga förväntningar, men där är inget direkt premium i servicen.