Redaksjonen
Medlem

Du er ute i god tid. Bagasjen er sjekket inn og sikkerhetskontrollen gikk kjapt unna. Du er i terminalen airside de neste to timene før avgang, og det er på tide med noe godt å spise. Men hvilke flyplasser tilbyr egentlig den beste maten?
Selv om prisene på det som serveres på flyplasser generelt er ganske så høye, så står dessverre ikke alltid kvaliteten i forhold til prisen. Selv om det er noen unntak.
For å finne ut hvilke flyplasser som har det beste utvalget når det gjelder mat, så har RewardExpert, en kredittkort og reiseside laget en liste som inneholder data fra 15 store og mye besøkte flyplasser utenfor USA.
De har analysert tusenvis av karaktersettinger (bl.a. Yelp og TripAdvisor), menyer og prissettingsdata fra flyplasser for å finne ut hvem som har det beste utvalget hva gjelder kvalitet, pris og variasjon. RewardExpert 2018 International Dining Scorecard fant ut at den ubestridte vinneren var japanske Narita International Airport. Dens spisesteder fikk toppscore når det gjaldt smaksopplevelse og pris. Flyplassen har også den største variasjonen og serverer selvsagt japanske klassikere som sushi, udon og onigiri.
Faktum er at de asiatiske flyplassene rangeres høyt med fire av fem topprangerte (Taoyuan International i Taiwan, Hong Kong International og Changi Airport i Singapore som er i selskap med Narita og med Amsterdams Shiphol i topp fem.
I andre enden av skalaen finnes en rekke europeiske flyplasser som tenderer til å være uønskede steder å være. Fire av fem flyplasser som deler jumboplassene er europeiske og lider av dårlig kvalitet, høy pris og dårlig utvalg. Aller verst er Leonardo Da Vinci Fuimicino Airport i Roma.
De tre beste:
- – Narita International Airport
- – Taoyuan International Airport
- – Hong Kong International Airport
De tre verste:
- – Paris Charles De Gaulle Airport
- – Barcelona-El Prat Airport
- – Rom, Leonardo Da Vinci-Fuimicino Airport
Hele listen finner du her.
Les mer >>