1. Ingen här har sagt att SAS bryter mot någon lagstiftning.
2. EU lagstiftningen säger att det är ok att ställa detta krav om man anser att det inte passar in i dresskoden, den säger inte att man måste. Med andra ord så är det ok för företag att tillåta slöja. Jag, och flera med mig, har uttryckt att SAS policy är omodern, inte olaglig.
3. Jag får intrycket av att tjejen som inte fick jobbet främst vänder sig mot att hon inte fick informationen tidigare. Självklart måste hon också få ge uttryck för sin besvikelse och sin åsikt att hon tycker att SAS policy är felaktig.
4. Ingen här har heller sagt att arbetsgivaren inte är den som sätter sina regler och policys. Men man måste få säga vad man tycker om dem. På samma sätt som att man kan tycka illa om att man som guldstatus medlem tvingas betala för att välja sittplats på flyget.
Jag vidhåller att SAS har en omodern policy och att de starkt borde överväga att ändra den.
Nu handlar väl inte inlägget om hur samhället anpassar sig till en viss religion utan om hur ett internationellt bolag arbetar med mångfald.
För mig personligen spelar det ingen som helst roll ifall det är en kvinna som bär slöja som checkar in mig eftersom det inte påverkar min resa med SAS ett dugg, har dock full förståelse att det stör vissa. Vad som påverkar min resa med SAS är snare beslut som icke-beslöjade personer inom företaget tar, tex att ta bort tredjeparts-lounger.
Frågan om slöja passar mycket väl in på definitionen av Darua. Likväl att arbeta och tjäna pengar så att man kan överleva. Ett annat att man inte kan leva efter Sharia lagar för att landet man lever i inte tillåter det. Detsamma kan vara att äta fläskkött för att inget annat serveras. Om man inte kan få jobb för att man insisterar på att bära slöja är det dags att tänka på sina val. Speciellt om man lever i ett modernt land.Detta är inte helt korrekt. "Darura" syftar till om det är livsnödvändigt. Det stämmer t ex att man får äta griskött om inget annat finns, men bara tillräckligt för att hålla sig vid liv, inte så att man blir mätt. Frågan om slöja passar således inte in i den regeln.
Den sista meningen tycker jag bara är fördomsfull och elak.
Frågan om slöja passar mycket väl in på definitionen av Darua. Likväl att arbeta och tjäna pengar så att man kan överleva. Ett annat att man inte kan leva efter Sharia lagar för att landet man lever i inte tillåter det. Detsamma kan vara att äta fläskkött för att inget annat serveras. Om man inte kan få jobb för att man insisterar på att bära slöja är det dags att tänka på sina val. Speciellt om man lever i ett modernt land.
Det är arbetsgivaren som sätter reglerna på klädsel. Du tycker kanske att slöja är trevligt på jobbet, i affären eller på flyget men det är en hög procent som tycker att det är ytterst motbjudande och att inte ska tillåtas. Detsamma gäller andra religiösa symboler och klädsel. Det är 2017 och inte år 1600, Darura är ett begrepp som pratar om att ta seden dit man kommer. Sverige är inte ett muslimskt land och vill man jobba så kanske man måste lämna slöjan hemma. Personen har trots allt valt att bo i Sverige. Vill man ha slöja går det utmärkt att flytta till ett muslimskt land.
Att köra en snyfthistoria i pressen är pinsamt och patetiskt eftersom SAS i detta fall inte har gjort något fel.