Senaste nytt

Förkortningar i trådrubriken

palmen

Moderator
Det är inte tillåtet med förkortningar i trådrubriken. Anledningen till detta är för att det ska bli enklare att söka samt att alla ska förstå vad en tråd handlar om utan att vara expert på förkortningar.

För många är det självklart att "Flygbiljett ARN-FRA-GRU" betyder att någon undrar något om en flygbiljett från Arlanda via Frankfurt till Sao Paulo. Det ska dock inte krävas att man kan flygplatskoder för att förstå en trådrubrik helt och hållet.
En del förkortningar som tex SAS är helt ok men ha som regel att inte använda förkortningar för Flygplatser eller Flygbolag så blir det lättare för alla. Det är inte helt ovanligt att man av misstag råkar skriva fel IATA-kod på en flygplats, tex istället för CPH så blir det CHP. I detta fall så är det två olika flygplatser, antingen Kastrup i Köpenhamn eller Circle Hot Springs i Alaska.

Vi ser en trend i att det blir mer och mer förkortningar i trådrubriker och vill på detta sätt uppmärksamma på att det inte är ok.

Vad ska ni göra om ni ser en förkortning i en trådrubrik?
Lägg en anmälan på första inlägget i tråden så kommer en moderator att uppdatera tråden. Det är inte OK att som medlem gå in och skriva i tråden att man inte får använda förkortningar, all sådan form av moderering och eventuella tillrättavisande ska ske av en moderator.
 
Toppen