Senaste nytt

Amex Platinum - vad är Fine Hotels and Resort?

Matore

Medlem
Med Amex får man boka Fine hotels and resorts. Men vad är grejen? Det är ju många Hilton etc. där man redan har guldstatyett, och vad är skillnden att boka med Amex istället för direkt med ex Hilton?
 

blobloblo

Medlem
Med FHR får man ofta 75-100 dollar att nyttja på hotellets spa/restaurang/bar och dra av när man checkar ut. De ger uppgradering (dock inte alla rumskategorier) i mån av plats och garanterar sen utcheckning. Ibland är det dyrare att boka via FHR, ibland inte.

Edit: Hotell som är anslutna är generellt riktigt bra hotell. Vanligvis "riktiga" 5* hotels. Dvs vanliga hiltons går vanligtvis bort.
 

Matore

Medlem
Aha okej tack. Ja många förmåner har man ju redan som Gold på kedjorna via Platinum så förstår inte riktigt fördelen med uppgradering via FHR etc. värt att jämföra iallafall
 

Homer

Medlem
Gratis frukost har ett ganska stort värde på kedjor som Four Seasons, Shangri-la, Ritz-Carlton
eller t.ex. Waldorf Astoria (där Hilton status INTE ger gratis frukost)
Dessutom ingår bla
$100 food, spa. beverage credit
gratis Wifi (många lyxhotell tar fortfarande rejält betalt)
GUARANTEED 4pm check-out
 

evr

Medlem
När det är samma pris som utan FHR så är det riktigt bra värde på förmånerna, det är som sagt ofta "riktiga" hotell och då är förmånerna säkert värda 2000-ish eller mer, men riktigt irriterande när fhr-bokningar ibland kan vara 1-2000kr/natt dyrare än samma bokning utan fhr, det har dock blivit bättre senaste tiden så nu är det oftast samma el liknande pris. Jag menar, ska man betala 1-2k extra per natt så kan man ju knappast kalla det förmåner, förmåner är ju nånting man ska få "gratis"
 

segra

Medlem
Bokar alltid direkt med hotellet/kjedjan normalt men sprang igår på priser genom Amex fine hotels & resort som faktiskt var avsevärt billigare (Lägre)
än direkt med källan. Bokade W South Beach genem Amex och sparade 1850Usd!! på en 5 n bokning med exakt samma förutsättningar. Ringde upp SPG och frågade hur det kan bli så här och fick bara till svar att Amex hade en special rate som bara gick att boka genom Amex och om man har Platinum eller Centurion kort. Bokningen dök direkt upp på SPG appen efter bokning och jag får även poäng och stays som vanligt. I Amex rate ingår dessutom resort fee och resort chg. Återstår att se om man får uppgradering vid incheckning också. Får väl göra det till vana att kolla med Amex i fortsättningen också.
 

Erik M

Medlem
Jag har sett någonstans att flygtransfer skulle ingå om man bokar hotell med något av Amex-hotellprogrammen. Någon som känner igen det? Lyckas inte hitta det.
 

taxvalp

Medlem
Någon med färsk erfarenhet av FHR och närmare bestämt Accor? Har en natt på amerikanskt Fairmont planerad och tänkte boka med FHR. Skulle ju inte säga nej till trippla ALL-poäng också under nuvarande kampanj - vad är oddsen?
 
Toppen