Senaste nytt

Alitalia öppnar Milano Linate - Stockholm Arlanda under sommaren 2018

Agö

Medlem
Det rör sig om en förlängd sommarlinje med låg frekvens (en per vecka) för den som nu vågar boka Alitalia.

Alitalia in summer 2018 season is adding Swedish link from Milan Linate, with the offering of Milan Linate – Stockholm Arlanda nonstop service Operating on Saturdays, this route will be offered from 12MAY18 to 01SEP18, with Airbus A319/320 aircraft.

AZ128 LIN0750 – 1035ARN 319 6
AZ129 ARN2000 – 2245LIN 319 6

Service operated by 32S from 01JUL18 to 01SEP18.


Alitalia plans Milan Linate – Stockholm in S18 :: Routesonline
 

Agö

Medlem
Planet skall alltså stå på Arlanda i 9 timmar och 25 minuter?? Känns ju inte helt vettigt... o_O
Kan det vara en kryssningslinje, dvs. du måste se till att italienska passagerare är på plats i Stockholm innan lunch och sedan ska de ankommande kryssningsresenärerna kunna ha en halvdag i Stockholm?
 

Morgan

Medlem
Kan det vara en kryssningslinje, dvs. du måste se till att italienska passagerare är på plats i Stockholm innan lunch och sedan ska de ankommande kryssningsresenärerna kunna ha en halvdag i Stockholm?
Fast de kunde väl flugit en sväng till Rom eller Bologna under tiden istället i så fall? Kan det vara så att något charterbolag ska nyttja planet under de 9,5 timmarna? Typ en tur till Medelhavet och tillbaka?
 

Palazzi

Medlem
Hade det varit omvända tider hade det gjort en sommarsemester väldigt mycket enklare nästa år. Ska en tripp förbi Lampedusa, och Alitalia har lördagsavgångar från Linate... Dock är det förmiddagsflyg ner, och lunchflyg upp till Milano.

Får hoppas på att Alitalia startar säsongslinje till Rom också, varifrån Lampedusa-avgångarna är något tätare.
 

AABack2ARN

Medlem
Ponera att planet står på backen hela dagen i Stockholm, får en och samma besättning verkligen vara i tjänst så länge? För nog räknas väl timmarna i Stockholm som arbetstimmar?

Om de inte får jobba så länge kan vi nog utgå från att flyget kommer nyttjas under dagen och troligen till någon flygplats där Alitalia kan byta personal.

Och ha en besättning boendes i Stockholm i en hel vecka känns ju lite orealistiskt även för ett statligt bolag som Alitalia ;)
 

SK989

Medlem
Planet kommer inte att stå på Arlanda i drygt 9 timmar utan det kommer efter ankomst till Arlanda på lördag f.m. att gå en t.o.r. till Italien (Sardinien om jag minns rätt) som charterflyg inhyrt av en svensk researrangör. Alitalia passar alltså på att tjäna in lite pengar istället för att köra ett tomt positioneringsflyg till/från Arlanda. Jag minns tyvärr inte vilken arrangör det är som hyrt in Alitalia.
 
Toppen