Ja, presentationen av varmrätten är inte så kul. Allt blir väldigt kompakt och slabbigt, lite som att äta ur en matlåda. Att få ugnsformen direkt på bordet är mer anpassat för de flighter där de serverar på bricka. När det är de längre serveringen utan bricka så hade jag hellre sett maten på en tallrik. Smaken och portionsstorleken är dock långt över vad branschen i genomsnitt erbjuder.
Men variationen ger jag inte mycket för. På pappret så byter de rätt var tredje månad, men alltför ofta är bytena marginella. Typ oxkind med selleripuréad potatis och svartpepparkorn blir oxkind med morotspuréad potatis och rödpepparkorn.
Och andraserveringen är ju rena rama katastrofen. Idén med smörrebröd är utmärkt, men varför krånglar man till det istället för att gå på säkra kort, speciellt som man serverar dem halvfrysta??? I menyn detta kvartal på de korta långlinjerna serverar man smörrebröd med soltorkad tomattartar, grillad jordärtskocka, stekta oliver och gräslöksmajonäs. Åk ut till Strøget och ta med denna anrättning till en äkta smörrebrödsbutik och se vad de säljer mest av. SAS hipstermacka eller klassiker som rostbiff & pepparrot, hönsesallad, panerad fisk & remoulad, sill & gräslök, eller varför inte lite "wild and crazy" med skagenröra. Nu får danska staten faktiskt ta sitt ägaransvar och slå Anko i huvudet med den danska matkulturkanonen!