Fler unika bilder på Etihads nya första klass "The Residence"

9. May 2014
by Jacob

I början på veckan lanserade Etihad sina nya premiumprodukter, bland annat nya "The Residence" som dragit enormt intresse. Då BusinessClass var med vid lanseringen i Förenade Arabemiraten och fick testa de nya produkterna passar vi på att släppa ytterligare några bilder. Se och njut!

The Residence by Etihad "The Residence by Etihad" är Etihads nya premiumprodukt, i praktiken en trerumslägenhet med kombinerat vardagsrum och matsal, sovrum och dusch. The Residence kan antingen bokas för en person eller för två personer. Det första man ser efter dörren öppnats är det kombinerade vardagsrummet och matsalen med en stor beige soffa i läder, tillverkad i Poltrona Frau-läder, samma läder som bland annat används i Ferraribilar.

Vardagsrummet, ottomanen och den stora TV:n

Vardagsrummet i The Residence Framför soffan finns ett bord som går att fälla upp för måltider.

Middag på nytt porslin Alla önskemål inför resan sköts genom den exklusiva VIP-conciergen som också tar emot beställningar av mat. I praktiken går det att förbeställa nästan vad som helst på menyn, bara man säger till i förväg. Annars finns en bra förstaklassmeny ombord och personalen kommer göra sitt yttersta för att tillgodo se önskemålen utefter vad som finns lastat ombord i matväg. I The Residence finns även en egen minibar med kylda drycker under hela flygningen.

Menyn Här är exempel på menyn och ungefär vilka rätter man kommer finna ombord.

Exempelmeny Maten tillagas av den ordinarie kabinpersonalen men det är bara buttlern som serverar och kommunicerar med passagerarna i The Residence. Övriga passagerare på flygningen kommer inte veta vem som bor i The Residence och inte heller en stor del av kabinbesättningen. Alla butlers har redan god erfarenhet från serviceyrket men kommer innan påbörjad tjänstgöring utbildas vid Savoy Butler Academy i London som är en del av del världsberömda Savoy Hotel. Uniformerna har designats av den italienska designern Ettore Bilotta.

Butlers i Etihad The Residence Mittemot soffan finns även en 32-tums TV som förutom det ordinarie underhållningssystemet erbjuder live-TV. Det finns även uttag för HDMI och USB samt förstås eluttag. All funktionalitet kontrolleras genom en touchscreen-fjärrkontroll som reglerar ottomanen framför soffan, belysningen och belysningseffekterna, höj och sänkning av fönsterskydden samt funktionaliteten i soffan som position, hårdhet och den inbyggda massagen.

32-tums TV

Bra med förvaring och avlastning Till höger efter ingången leder en liten korridor från vardagsrummet till sovrummet och samtidigt passerar man badrummet på vänster sida som har en separat dörr. Badrummet består av ett stort toalettbord med stora speglar, toalettstol samt dusch. Till skillnad från exempelvis Emirates som har dusch i första klass på sin Airbus A380 finns ingen begränsning i hur mycket vatten man kan konsumera, detta beror på att flygplanet har ett egen vattenreningsverk för The Residence. Vill man duscha i timmar är det följaktligen inget problem. Även toalettartiklarna anpassas efter ens personliga önskemål och beställs via VIP-conciergen. Det går alltså att få sin favorittvål och favoritparfym som väntar när man kommer ombord.

Badrummet

Duschen Längst in i korridoren väntar sovrummet med en stor dubbelsäng. Sängen är 208 centimeter lång och tillverkad i Poltrona Frau-läder.

Sovrummet Framför sängen finns en 27-tums LCD-TV, The Residence har alltså två TV-apparater. Ombord på nya Airbus A380 finns nya underhållningssystemet av modellen Panasonic eX3 som är helt interaktivt och styrs genom en innovativ touchscreen-fjärrkontroll där hela menyn kommer upp på fjärrkontrollen.

27-tums TV

Härligt att ligga i sängen och se på TV

Mjukt och behagligt ska det vara

Vad tycker BusinessClass?

Häftigt rakt igenom, inte bara The Residence utan alla nya produkter som kommer med de nya flygplanen. Men The Residence är förstås kronan på verket, bland det mest imponerande som skådats i industrin. Det verkar inte finnas några begränsningar på vad som går att beställa och förvänta sig genom VIP-conciergen och ombord är butlern den enda som har direktkontakt med passagerarna under flygningen. Vi provlåg dubbelsängen i sovrummet som var fantastiskt skön och det är kul med TV:n direkt framför. Även soffan i vardagsrummet var mycket behaglig att sitta i. Överhuvudtaget är det gott om plats i lägenheten och det känns inte instängt. Allt känns snyggt, modernt och genomtänkt med välanvänd yta. Nu är bara frågan hur mycket det kommer kosta, och hur många som har råd att betala. The Residence kommer finnas på Etihads Airbus A380-flygplan, en Residence-lägenhet per flygplan som är placerad längst fram på vänster sida på det övre däcket. Premiärflygningen går i december och troligtvis blir premiärsträckan mellan Abu Dhabi och London.

More from BusinessClass.com