BusinessClass inviger Meeting Point på Landvetter

1. May 2013
by Martin Björnström

BusinessClass.se invigde vår fjärde Meeting Point på Göteborg/Landvetter Airport i fredags tillsammans med runt 30 inbjudna medlemmar. Det blev en dag fylld av överraskningar, Champagne och mingel med våra partners Swedavia, SAS, Air France/KLM och Radisson Blu Riverside Hotel.

Text: Martin Björnström Foto: Simon Sjöberg & Martin Björnström

Sedan Januari har BusinessClass.se ett antal Meeting Points i samarbete med SAS i deras Scandinavia Lounger på Arlanda, Gardermoen och Kastrup. I fredags var det dags för invigning i SAS BusinessClass loungen i utrikeshallen på Göteborg/Landvetter Airport.

I våra Meeting Points finns BusinessClass.se taggar att hämta och en gästbok där du kan skriva en rad om din kommande resa. Birgitta Sandhaag, Head Lounge Product SAS hälsade oss välkomna: "Målet med loungehörnorna är att frekventa resenärer ska få en chans att träffas, diskutera och dela en bit mat mellan flygningarna - som ofta sker ensamma visar våra undersökningar". Hon berättade också att det är många som kommer till loungen endast för att hämta våra bagagetaggar vilket var kul att höra. Nu finns 200st tillgängliga i Göteborg!

Fredrik Olsson och Charlotte Ljunggren från Swedavia visade den nya utrikeshallen som renoverats för 250 miljoner kronor och resultatet var imponerande. Vid Gate 18B väntade dagens överraskning: en buss tog oss till ett brinnande flygplan (!) på brandövningsplatsen. Inom kort kom flygplatsens helt nya Rosenbauer Panther brandfordon i hög fart och aktiverade sina vattenkanoner med jetstrålar. Processen att släcka planet gick väldigt fort - dessa imponerande fordon studerades sedan noggrant av BusinessClass.se medlemmarna. En Limousine buss tog oss till nyöppnade Radisson Blu Riverside hotel på Lindholmen i Göteborg där kvällens mingelkväll tog plats. Ombord på bussen fanns en Champagnebar med Karin Forss från Air France/KLM som bjöd på "äkta" invigningsdrycker med en tydlig vink till Birgitta från SAS. Ett väldigt trevligt sätt att färdas! Kvällen avslutades med presentationer från BusinessClass.se gänget och efterföljande Champagne och italiensk mingelbuffé. Våra partners fanns i baren hela kvällen vilket var ett jättetrevligt sätt att umgås långt in på småtimmarna. Jag vill tacka våra partners och alla som kom till Göteborg för en riktigt trevlig kväll ihop!

Här hittar du alla bilder på vår Facebook sida

Se bilder från vår invigningsresa runt Skandinavien i Januari

Fredrik Olsson, Kommunikationschef Göteborg/Landvetter Airport (Swedavia).

Charlotte Ljunggren, Flygplatschef på Göteborg/Landvetter Airport (Swedavia).

Vid Gate 18B väntade eftermiddagens överraskning: BusinessClass.se buss till ett brinnande flygplan (!)

Rosenbauer Panther med jetstrålar aktiverade.

BusinessClass.se gänget får titta närmare på brandförsvarets nya fordon.

"En sån här vill jag ha!" sa Björnström

FLIR kameror gör att brandmännen kan se värme inuti flygplan - för att hitta människor som kanske fastnat eller döljs av bråte. David ger tummen upp.

Limousinebuss till Radisson Blu Riverside Hotel.

Karin Forss från Air France/KLM bjöd på riktig Champagne i vår bar - jättetrevligt.

Nyöppnade Radisson Blu Riverside Hotel där vi spenderade hela kvällen med presentationer, mingel och barhäng.

More from BusinessClass.com