Air Pacific Tabua Class till Fiji

18. May 2012
by Martin Björnström

Air Pacific är det statliga flygbolaget för söderhavsparadiset Fiji med trafik till Australien, Nya Zealand, USA och Hong Kong utöver rutter inom söderhavet. Vi bokade Air Pacific Tabua Class (Business Class) med Boeing 767-300ER till Nadi från Melbourne.

Flight:

FJ930

Bolag:

Air Pacific

Sträcka:

Melbourne-Nadi

Flygtid

: 4:30

Text och bilder:

Martin Björnström

Fiji är lite av Australiens Mallorca endast några timmar nordost ut i söderhavet. Air Pacific erbjöd bra priser i Tabua Class (uttalas Tam-Boo-Ah) och vi slog till trots att flygtiden bara var 4,5 timme nattetid med avgång 23:59 från Melbourne. I biljettpriset à motsvarande 7.800kr per person ingick ett besök i Qantas Club Lounge i Melbourne som var väldigt trevlig. Planet är en Boeing 767-300ER som togs i drift redan 1994 och har 18 säten i 2-2-2 konfiguration framför skynket och 238 säten i 2-3-2 konfiguration i ekonomiklass (kallat Pacific Voyager). Stolarna har 50 tum mellan raderna och är klassiska fåtöljer som kan lutas relativt mycket men en generation tidigare än lie-flats. Vi var i stort sett ensamma och fick ett trevligt mottagande ombord.

Trots den sena avgången erbjöds middag och drinkar vilket vi gärna ville testa. Mousserande vin från Australiska Grandin serverades före takeoff. Flygvärdinnan erbjöd oss möjligheten att låna "Video Walkman" för att se film men det kändes lite ålderstiget (planet saknar IFE) och onödigt så här mitt i natten.

Menyerna var gjorda i trä (!) vilket inte är något man ser varje dag - väldigt fina.

På denna nattflight erbjöds en "light meal service" där vi valde

Chicken Curry served with a lentil & pepper ragout, Jalfrezi vegetables and steamed rice.

Efterrätten bestod av färsk frukt.

Maten var god men inget speciellt. Vi valde att stänga ögonen ett par timmar för att få lite sömn denna natt - landning 05:40 i Nadi.

Ett par timmar senare skymtar vi Fiji och det ser väldigt trevligt ut.

Landning tio minuter före utsatt tid och vi var först av planet. En kort och trevlig flygning med Air Pacific. Vi ordnade en taxi till färjeläget vid Denarau Marina för att hoppa på Yasawa Flyer båten ut i Yasawa Islands - en ökedja väster om Fiji som är mycket populär.

Vi bokade VIP Captains Cabin som innebar att vi fick fria drycker och snacks ombord plus reserverade säten i kabinen med luftkonditionering.

Två timmar senare var vi i paradiset. Här fanns varken Internet, dagstidningar, mobiltäckning eller andra bekymmer.

Slutsats

Air Pacific erbjuder en enkel Business Class produkt för semesterfirare till ett bra pris. Ett alternativ att titta på om du söker flighter till Fiji eller andra söderhavsöar. Resan ger poäng på Qantas, American Airlines och Alaska Airlines, dock ej Oneworld.

More from BusinessClass.com