Air Canada har öppnat sin nya lounge på London Heathrow terminal 2

27. Jun 2014
by BusinessClass

Ytterligare ett flygbolag har nu flyttat över till terminal 2 på Heathrow vilket innebär att det också tillkommit en ny lounge. Denna gång är det Air Canada som i början på veckan öppnade sin nya Maple Leaf-lounge i terminal 2. Till hösten blir det ytterligare ett potentiellt alternativ för passagerare som reser med SAS från Heathrow.

Den nya lounge är belägen i satellitpiren, det som formellt kallas Terminal 2B. Tanken från BAA och Star Alliance är att satellitpiren 2B främst ska användas för interkontinentala flyg medan huvudterminalbyggnaden 2A huvudsakligen ska användas för Europaflyg. Det är dock praktiskt möjligt att gå fram och tillbaka mellan de två byggnaderna via en underjordisk korridor, dock är det knappast meningsfullt om man inte har gott om tid. Loungen är inredd med en kanadensisk design som ska uppfattas som modern och inspirerande och skapa en plats där resenärer kan koppla av, vila eller ladda upp inför sin flygning. Det är designfirman dialogue 38 som designat lounge, samma designfirma som ritade den

nya Air Canada-loungen på Frankfurts flygplats

. Loungen är 700 kvadratmeter stor och är uppdelad i flera olika sektioner. För den som vill ha något att äta finns en matstation där man kan beställa olika måltider som tillagas av en kock medan man väntar. Bredvid finns en bar med bland annat kanadensisk Mondon-öl på kran samt ett stort utbud av viner, öl och spritsorter. Det finns även ett bistroområde där man själv kan plocka kalla och varma rätter. I Quiet Zone finns tre vilstolar med egna TV-skärmar, USB-uttag och Sony brusreducerande hörlurar. Vill man ta en dusch är även detta möjligt. Duschrummen är utrustade med regnduschar som även har inbyggd avstressande musik. Vill man jobba i loungen finns ett business center med Dell internetdatorer, färgskrivare och scanner. I hela loungen finns gratis trådlöst internet. Loungen är inredd med kanadensisk konst med produkter från 2Loons i Toronto, med glass från Accura Glass i Ontario och med lampor från Frank Gehry. London Heathrow är Air Canadas största internationella hubb utanför Kanada med 77 flygningar varje veckan. Åtta destinationer trafikeras från Heathrow. Loungen är öppen dagligen mellan kl 06.00 och 22.00.

Air Canadas nya Maple Leaf Lounge på London Heathrow

Air Canadas nya Maple Leaf Lounge på London Heathrow

Air Canadas nya Maple Leaf Lounge på London Heathrow

Air Canadas nya Maple Leaf Lounge på London Heathrow

Air Canadas nya Maple Leaf Lounge på London Heathrow

More from BusinessClass.com