Siste oppdateringen av nye EuroBonus Diamond er nå ferdig - med nye interessante muligheter for frekvente reisende

29. Jun 2015
by Jacob

I april 2014 lanserte SAS det nye nivået Diamond i bonusprogrammet EuroBonus, et nivå ovenfor den tidligere høyeste nivået Gull. Denne uken ble den siste store tekniske endringen gjennomført hvilket innebærer at EuroBonus Diamond nå finnes som offisielt statusnivå med EBD-prefiks i alle systemer hos både SAS og i alle bookingsystemer og innsjekkingssystemer i verden. Dette åpner for en hel del nye muligheter og vi fikk en oppdatering omkring dette og hva som er på gang fra EuroBonusteamet.

Nytt EBD-prefiks foran kortnummeret

Rent praktisk innebærer det at alle som er EuroBonus Diamond nå får EBD som prefiks foran sitt EuroBonusnummer. De siste månedene har det stått EBG på kortet istedet for EBD, altså gull. Den store jobben med å få fikset dette lå ikke hos SAS, men hos Star Alliance og booking- og distribusjonssystemet Amadeus. Det nye nivået skal ikke bare inn i systemene til SAS men også inn hos alle samarbeidende flyselskap. Det har vært ganske lang ventetid på å få dette oppdatert, men i uke 26 ble det endelig SAS sin tur etter noen innledende problemer med oppdateringen. Men til slutt var det tommelen opp. Alle plastkort kommer suksessivt til å byttes ut til det nye Eurobonusnummeret og sendes ut i posten. Både EuroBonus sine egne kort og de såkalte co-branded kortene som også er kredittkort. Ønsker man et nytt kort kjappere kan man selv bestille kort via SAS webbside. Alle SAS-bookninger kommer automatiskt til å oppdateres med korrekt prefiks etteersom det finnes en innebygd funksjonalitet i systemet for dette. For bookinger hos andre flyselskap innen Star Alliance jobber man med en migrering som er påbegynt men ikke ferdigstilt.

EBD - nå på SAS alle passasjerlister

En konsekvens av oppdateringen er at EBD nå synes korrekt i alle systemer og på alle lister. Innsjekkingspersonalet kan se i systremet at den som sjekker inn er Diamond og EBD printes også på boardingkortet. vel ombord kan kabinpersonalet se på passasjerlisten hvem som er Diamond og hvor de sitter, noe man tidligere ikke har kunnet, i alle fall ikke automatisk.

Bedre mottakelse ombord og mulighet til oppgradering

At også kabinpersonalet nå kan identifisere Diamond-medlemmer bekreftes av EuroBonus som ser det som en mulighet til å "

gi den ekstra service som Diamond fortjener

". Hva dette innebærer rent praktisk velger man dog  å ikke snakke mye om, men det bekreftes at flere initiativ er på gang. Forrige uke var EuroBonusteamet og besøkte SAS crew bases i Stockholm, København og Oslo for å informere om systemoppdateringen men også for å belyse noen punkter om hvordan man ønsker at Diamond-reisende skal håndteres fremover. De ser den personlige kontakten som spesielt viktig og som er en mulighet til å yte det lille ekstra og gjøre SAS opplevelsen enda mer unik. En annen fordel med EBD-prefikset er at bakkepersonalet enklere kan se hvilke passasjerer som er Diamond og yte prioritert hjelp og support om noe går skeis Noe som har fremkommet i BusinessClass-forumet er at Diamond-medlemmer i framtiden kan se frem imot oppgraderinger til SAS Plus (premium economy) eller SAS Business (business class) på interkontinentale flygninger. Fra EuroBonus vil man foreløpig ikke bekrefte dette og hvordan det i så fall skal gjøres. Men de forteller at flere initiativ er på gang og at disse er koblet til interne prosesser og derfor ikke noe man kan snakke om nå. Det handler dog ikke om noe ny offisiell fordel med bekreftet oppgradering men snarere en hyggelig overraskelse dersom det er plasser ledig.

EuroBonus Diamond och Star Alliance

Utenfor SAS og EuroBonus innebærer oppdateringen ingen direkte forskjeller. Et EuroBonus Diamond-medlem regnes som Star Alliance Gold ved reise med andre Star Alliance flyselskap og der er all teknikk og alle fordeler i grunn det samme som de siste 12 månedene.

More from BusinessClass.com