Fremgang i Skandinavia for British Airways

2. Dec 2013
by Aina

"British Airways har gjort fremgang i Skandinavia og spesielt i Sverige det siste halvåret. Ikke bare på feeder-flights til våre interkontinentale flygninger, men også på punkt-til-punkt ruter som Stockholm - London." sier Peter Rasmussen, Nordeuropasjef for British Airways.

Her om dagen publiserte

BusinessClass.no et intervju med SAS Eivind Roald

der han fortalte:

"På 60-70% av våre ruter konkurrerer vi med lavprisselskaper. Vi konkurrerer egentlig ikke fullt ut med nettverksselskaper som Lufthansa og British Airways selv om de i noen tilfeller flyr de samme rutene som oss. Det er i hovedsak Norwegian, Ryanair, Easyjet mfl som er våre største konkurrenter.

" sa Eivind. Peter Rasmussen replikerer:

"Jeg er veldig glad om våre konkurrenter ser situasjonen på denne måten. Vi vil opprettholde vårt servicenivå med det meste inkludert i Economy og høyt servicenivå i Club Europ. Det gjelder ikke bare British Airways, men også søsterselskapet Iberia. Faktum er at vi er de eneste som tilbyr business class til destinasjoner som London og Madrid fra Skandinavia.".

Peter fortsetter:

"Vi har sett nærmere på tallene* för Londontrafikken og vi ser to stereotyper: menn som reiser på forretningsreiser og kvinner som reiser på shoppingreiser. Vi tilbyr vår Club Europe (Business Class) til 2889 NOK (OSL-LHR) om man bestiller i god tid. Dette er blitt meget populært, spesielt i kombinasjon med hotell. "I tillegg til servicen ombord inngår Fast Track, loungetillgang og seat block (blokkert midtsete) som gir en roligere og mer avslappet atmosfære.

British Airways har nylig utvidet antall flygninger fra to til tre daglige avganger med sit CityFlyer konsept mellom Stockholm/Arlanda og London City Airport. Ruten oppereres av en Embraer 170 som tar 76 passasjerer * Undersøkelsen British Airways støtter seg til er utført av Epinion og baserer seg på over 3000 webintervjuer i Skandinavia. Undersøkelsen viser blant annet at andelen kvinner som vil reise med innsjekket bagasje er 36% høyere enn for menn.

More from BusinessClass.com