Fremtidens reiser i år 2024 - i følge rykter fra Skyscanner

6. Oct 2014
by Jacob

Nylig presenterte reisesøkemotoren Skyscanner den tredje delen i sitt fremtidsprojekt The Future of Travel 2024 med de siste ryktene om hvordan reiser kommer til å utvikle seg de neste ti årene. Blant nyhetene ser man rom turisme, undervannshotell og høyteknologiske bosteder som blir mer personlig tilpasset. 

Et 50-talls personer strår bak rapporten og alle har fått gi sine tanker omkring utviklingen i fremtiden. Blant disse finnes ekseperter, redaktører, forskere fra en rekke hovedsteder i verden. For å forutsi hvordan  2020-tallets reiser kommer til å se ut har man blant annet tittet på ulike tekniske, økonomiske og sosiale krefter om hvordan disse kommer til å påvirke resultatet. Er du ening?

Bookingen

kommer til å bli mer digital og til hjelp kommer man til å ha en e-agent, en virtuell høyteknologisk kompis som hjelper til i beslutningsprosessen. E-agenten kan eksempelvis være en ny type app eller klokke og den kan være stemme eller bevegelsesstyrt. Søkingen er  semantisk hvilket innebærer at den lærer seg hva den reisende liker og ikke liker ved f.eks. å tolke tidligere søk og bookingvaner.

Skyscanner The Future of Travel 2024 På

flygplassen

kommer man til å møte vrituelt personale og en formalitet som den tradisjonelle innsjekkingen skjer i stedet der det passer den reisende, hvilket like gjerne kan være på Starbucks i avgangshallen samtidig som man kjøper en kopp kaffe. I stedet for tradisjonelle boardingkort benytter man seg av biometriske datakort for identifisering. Disse benyttes også for bagasjen hvilket gjør at man alltid vet hvor bagasjen befinner seg. Den personlige smarttelefonen holder så orden på køene ved sikkerhetskontrollen og gir forslag til den hurtigste veien til gaten. Flygplassen kommer også til å bli en viktigere del av reiseopplevelsen og kommer til å tilby aktiviteter som kunstgalleri, hager, 3D-kinoer og yogaklasser. En flyplass som Changi i Singapore ser man på som en trendsetter når det gjelder flyplassopplevelser.

Skyscanner The Future of Travel 2024

Ombord på flyet

kommer underholdningssystemet til å bygges inn i selve setet og blir et holografisk kommunikasjons og underholdningssenter hvor man eksempelvis kan prate i 3D med venne rog familie på bakken, Setet tilpasser seg kroppsfasongen og belysningen i kabinen er designet for å å minimere jetlagsymptom. Dette takket være lys som produserer søvnhormonet melatonin. Kabinen kommer dessuten til å være oppdelt i ulike seksjoner med separate områder for å spille spill eller for å omgås andre passasjerer.

På hotellet

blir det mer teknisk avanserte suiter og rom som kan tilpasses ned i minste detalj for gjestene slik at besøket blir mest mulig personlig og hjemmekoselig. Det kan handle om interaktive pekeskjermer som fungerer som kommunikasjonssenter og i stedet for bilder på veggene har man skjermer med innhold som gjesten selv kan bestemme. På badet finner man dusjer som kan dosere C-vitamin og spil som er interaktive. Elektroniske puter gir avkoblende massasje og tilgang til holografiske personlige trenere sikrer at gjesten kan koble av.

Skyscanner The Future of Travel 2024 Reiser forflyttes også til

nye steder

. Romturisme kommer til å bli større gjennom bl.a. prosjekt som Virgin Galactic. Teknikken innebærer ikke bare at man kan få se jorden fra oven men også å forflytte seg mellom steder på rekordtid. Om samme teknologi implementeres i den komersielle flyindustrien tror man at man en dag kan reise mellom London og Sydney på to og en halv time.

På bakken

kommer også nyheter, blant annet6 kan det nevnes middagsklubber hvor lokale matkjennere organiserer middagsinvitasjoner i eget hjem. Visse fasiliteter kommer også til å forsvinne fra jordoverflaten siden stadig flere hotellanlegg vil befinne seg under havets overflate.

Skyscanner The Future of Travel 2024 Fremtidens valg av

destinasjon

handler fremover om skreddersøm av reiser og annerledes opplevelser. men dette innebærer ikke bare å være førstemann et eller annet sted. Det kan handle om det motsatte - nemlig å være sistemann som f.eks. får se et utrydningstruet dyr. Dette kaller man egoturisme, en rak motsetning til ekoturisme.  Man tror også at tidligere forbudte områder kommer til å lokke mannge nye reisende. Fire land hvor man ser et fremtidig potensiale er Nordkorea, Libanon, Botswana og Angola. Beirut og Libanon tror man eksempelvis kommer til å bli fremtidens Dubai.

More from BusinessClass.com