Air France har innviet sin nye første klasse La Première - i Asias høyeste pariserhjul

12. Feb 2015
by BusinessClass

I midten av januar var det formell innvielse av Air France nye første klasse La Première, et produkt man har døpt "A Designer Suite". Ettersom Singapore ble premieredestinasjon var det også til Singapore Air France toppsjef bega seg for å arrangere et mildt sagt annerledes evenement.

I Asias høyeste pariserhjul, Singapore Flyer i Singapore, ble en av kabinene ombygget for anledningen, de ordinære setene ble tatt ut og i stedet ble den nye førsteklasse suiten installert slik at de inviterte gjestene kunne prøve denne mens de nøt synet av Singapore fra oven, med Champagne og kanapeer servert av en vertinne. Her er videon fra eventet https://www.youtube.com/watch?v=t_BikwjECyM

En suite med gardiner

Den nye suiten har er laget av designeren Priestmangoode sammen med designbyrået Brandiage. Suiten er to meter og 30 cm lang og opptar en flate på drøye tre kvadratmeter. Interiøret går i myke farger, i lyst grått og isblått med detaljer i Air France karakteristiske røde farge. En hyggelig detalj er pyntelampa som er plassert ved siden av setet som hjelper til med å skape en avslappet atmosfære. Foran setet finnes en ottoman som også kan benyttes som besøksstol, eksempelvis dersom man ønsker å spise middag sammen med en medpassasjer.

Air France nya första klass La Première Den kanskej største nyheten merkes når det er på tide å legge seg. Setet blir helt flatt og senga måler drøye 2 meter. Den res selvsagt opp med behagelig sengetøy og med de unike gardinene trukket for får man fullstendig privatliv fra resten av kabinen. Foran setet finne sen 24-tommers HD-oppløst berøringsskjerm. I en luke ved setet finnes fjernkontroll, strømuttak, USB-uttak samt oppbevaringsplass for støyreduserende høretelefoner. Hver suite har dessuten to garderober. En stor i forkant av suiten til f.eks. håndbagasje. Bak suiten er en mindre med plass for klær.

La Première till Nordamerika, Mellomøsten, Afrika och Asien

I løpet av året sette suiten i trafikk på en rekke ruter fra Pris. Foruten den nåværende ruten til Singapore og Jakarta handler det i følge Air France dessuten om  New York, Dubai, Toronto, Beyrouth, Douala/Malabo, Guangzhou, Libreville og Yaoundé. Flyene som utstyres med nye La Première kommer også til å ha Air France nye business class ombord.

Les BusinessClass test av nye La Première!

Suiten ble satt i trafikk allerede september 2014 på et fly av typen Boeing 777-300ER. Premiererute ble Paris-Singapore-Jakarta. At den formelle innvielsen skulle drøye skyldes i første rekke at man ville få den nye kabinen ordentlig testet samt at premieredestinasjonen Dingapore skulle rekke å få daglige flygninger med suitren, hvilket nå er tilfelle. I oktober testet BusinessClass suiten på en flygning fra Jakarta til Singapore, du kan lese vår test her:

Eksklusivt på BusinessClass: Første test av Air France nye første klasse La Première - A designer suite

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Air France First Class La Première - gardinerna

More from BusinessClass.com