Senaste nytt

USA Pre-clearance på Köpenhamns flygplats

pst

Medlem
Täcks inte redan större delen av kostnaden av avgiften i immigration fee som är en del av biljetten? Jag tror att det går att smyga in ytterligare en dollar eller två i en sådan avgift utan att skrämma någon transatlantisk resenär.
 
Danmarks mycket intima försvars och utrikespolitiska förbindelser med USA kan säkert spela in.
Det vore helt fantastiskt om det blev verklighet...och vilken enorm fördel för CPH!
 

Ubbe

Medlem
Om man vänder på frågan så vore det inte tillämpligt att alla USA-medborgare fick söka visum i EU eftersom det finns så många stollar i USA... Det finns ju folk som på allvar tror att det är önskvärt av övriga världen att USA blandar sig i diverse småkonflikter som Vietnam och Irak...
 

Palazzi

Medlem
Om det skulle bli verklighet kan jag inte se många svenskar som skulle välja en annan lösning... Det är ju i alla sanning ett meck med att ta sig in i USA vid rusningstrafik (alltså alltid). För de i CPH finns ju alternativet via Kanada, men vi andra nordbor saknar ju direktlinjer.

Undrar om den hamnar på en pir där Norwegian inte är verksamma...? Snacka om konkurrensfördel för SAS/United isf
 

Concorde

Founding Member
I'll eat my hat (som man säger på Engelska) om det blir verklighet. Dock hade det varit fantastiskt och en mega-usp för CPH.
Har nyttjat pre-clearance på Shannon tidigare och det är helt suveränt att kliva av planet på JFK och ett par minuter senare sitta i bilen till Manhattan.

Man är alltså inrikes passagerare vid ankomst.
 
Preclearance i Kastrup!? Det ville da være mere oplagt med FRA/MUC/LHR/AMS/CDG.

Der findes 3-4(5) afgange med SAS, 1 med Norwegian og (1) med Delta fra Kastrup til USA - Selvfølgelig vil det være lækkert med preclearence, men med 4-7 daglige afgange afhængig af sæson virker det som et projekt med lange udsigter.
 
Toppen