Börjar vad som hände tidigare, blev lite stressat att lägga ut flighten mellan GOT-LHR just då….
Vi valde, igår, att det räcker att lämna hotellet 08:00, dryga 3 timma på T3 utan att checka in bagage ska räcka….
Vi var i repan 08 och beställde en taxi/shuttle, 08:45 kom den. Sen var det kööööö för att komma fram, tror det berodde på att det var delvis busstrejk, eller nåt liknade, mycket bilar var det.
Tack och lov för fasttrack, där gick det skapligt fort. Vidare till CX-loungen för frukost.
Som sagt Cathay loungen var ganska välbesökt vi kom men det lättade en del när en del andra OW-bolag skulle åka, framförallt passagerare med American Airlines.
Det ända som fast till frukost, när vi kom, var kaffe, gröt och yoghurts om man inte villa ta dumplings etc. Men efter typ 15 min kom bacon, korv, bröd, omelett. Livet kom tillbaka då
Flighten blev försenad av någon anledning så gaten kom inte upp på skärmen, till slut visade det sig vara Gate 40, typ långt att gå i terminal 3.
London Heathrow - Hong Kong
CX238 B777-300ER (B-KQG)
11.15 - 07.40 +1
12D + 12G
Bland de första på planet och väldigt snabbt kom skumpan, för dagen Billecart-Salmon Brut Champagne - mycket god å top-up var de inte sena på.
I sätet låg menyn och tofflorna, kanske inte helt gjorda för en västerlänning med stil 43.... men sköna...
Vi sitter i den lilla business-cabinen efter 1st class, 2 rader med 4 stolar = 8 pers
”Matbeställningen inkl fördrink och frukost” togs vid gaten av CC med en padda, men så här i efterhand (alltså efter vi åt lunchen) då har crew´n inte koll, mer frågor, fel serverat etc.
Boarding 11:30 , munskydd på!!, Lämnade gaten 12.19 uppe i luften 12.40.
Fördrinken, vilket var Cloud Nine – deras signaturdrink kom 13.22, efter påminnelse! (övriga på min sida har fått). Menyn kommer lite senare
Förrätt (och bricka) 13:23
Varmrätt 14:15
Ost 14:45
Kaffe å popcornglass 15:20
Lite (läs mycket) oorganiserad servering kan jag tycka, höger sida (dvs G+K) mycket mer uppmärksam än min sida (A+D)
Som fördrink, deras signaturdrink, Cloud Nine - A refreshing combination of vodka , Cointrteau and Sprite with a touch of fresh mint (NAMNAM).Till det serverades också varma nötter.
Kan också säga att om man inte är van med munskydd, så är det väldigt svårt att äta eller dricka när det sitter på plats
DINNER - Served shortly after take off
To start
^ Cauliflower and almond soup with sour cream and crispy kale – leaf salad with balsamic vinaigrette
^ Smoked salmon, avocado, mustard dressing – baby leaves, little gem lettuce, fresh lemon
Mains
^ Wok fried cod with supreme soy sauce - asparagus and steamed jasmine rice
^ Oven roasted baby cauliflower with rommesco sauce – crispy chickpeas, basil pesto, fresh chervil
^ Shrimp wonton noddle soup with pak choy
^ Slow roasted pork belly with jus – celeric puree, heritage carrots and mustard kale
^ Arabic spiced chicken with black lime – grilled eggplant and zucchini, almond raisin coriander couscous
Cheese
^ Brie, Manchego and Roquefort - crackers,green grapes and quince paste
Dessert
^ Lemond curd with almond crumble and meringue
^ Seasonal fresh fruit
^ Selection of icecream
^ Green tea cheese cake
^ Pralines
Mitt val till förrätt blev - Blomkålen
Varmrätt, den asiatisk varianten, dvs torsk
Stolsgrannens varmrätt – Laxen och fläskmagen
Efterrätt, det klassiska ost med dessertvin
och där efter kaffe, glass å popcorn
Soppan helt OK, torsken mega-god, bland det bästa jag har käkat 10000 m uppe. Om jag kunde så skulle jag kunna tänka mig att gå ut på vingen med lite cognac och en cigarr – så gott var det
Stolsgrannens mage helt OK å det samma med laxen
Middagsservicen var, som jag skrev ovan, oorganiserad och rörig men när maten, drycken och kaffet kommer så är mat & dryck väldigt bra.
Nu när jag skriver det här är vi över Svarta Havet, ja Cathay flyger den södra vägen = några timmar till, är lunchen klar och nu kommer det in en Betsy ”35000-fots-ölet” – go öl
ALL DAY - available on request throughout your flight
^ Cauliflower and almond soup with sour cream and crispy kale – leaf salad with balsamic vinaigrette
^ Shrimp wonton noddle soup with pak choy
^ Classic beef burger, Emmental cheese – bacon, tomato, lettuce, pickle and barbecue sause on toasted brioche bun with chunky fries
^Galley snacks - Ice cream, caramel popcorn and other sweet and savoury nibbles, available in the galley
Efter 4-5 timmars sömn, började magen bli hungrig igen, varför inte testa något på All day -menyn.
Ska inte klaga på hamburgare och fries på flyget – gott.
Frukosten förbeställdes direkt efter boarding, där kan man välja på nedanstående eller express-frukost, ingen frukost eller ingen frukost OM jag sover
BREAKFAST - Preorder using the enclosed card - your breakfast will be served two hours before landing.
^ Wellnes breakfast - Seasonal fresh fruit with warm pastry selection. Acai banana superfood bowl, seasonal fruit, natural protein seed.
^ Light breakfast - Seasonal fresh fruit with warm pastry selection. Egg white omelette with tomato and avocado, smoked salom, lemon, dill.
^ Chinese breakfast - Seasonal fresh fruit. Beef and mushroom congee, stir fries egg noodles with vegetables.
^ Western breakfast - Seasonal frech fruit served with warm pastry, scrambled eggs, bacon, Cumberland sausage, potato cake, sauteed mushrooms, vine ripned cherry tomatoes.
^ Express Breakfast – Sleep a little lpnger and enjoy a warm pastry, served with your choise of beverage
Om man säger så här…. Jag väljer gärna maten från det land flygbolaget är baserat, på Cathay blir det oftast nå´t asiatiskt, men gränsen på congee….. tror inte jag behöver kommentera mer om det
För mig blev det ”Light breakfast” – det räckte absolut, hamburgaren var lite för nära frukosten.
12G valde ”Western”
Varför inte lite mer skumpa innan landning, som ”tur var” så var business skumpan slut – det blev ett glas från F = Krug
Slutsats på detta ben,
^ Rörig service, men de räddar nästan upp det när man påminner.
^ Mycket bra mat
^ Väldigt skönt säte
^ Skumpa från F
Nu några timmar i lounge för att åka vidare med en A350-1000