Senaste nytt

kreditkort med loungemedlemskap

EgOscar

Medlem
Jag letar efter ett kreditkort/medlemskap som kan ersätta AMEX Platinum. För mig är det främst loungetillgång och andra perks vid resa jag är ute efter. De flesta foruminlägg/tips om alternativ återfinns i AMEX trådar så jag skapar en ny separat tråd för oss att diskutera kreditkort med loungemedlemskap: Är det nåt bra kort jag missat? vad är det bästa valet just nu?


Swedbank Platinum 1700kr/år för loungekey med fria besök
https://www.loungekey.com/en/swedbank det mest prisvärda alternativet?

Handelsbanken Platinum 2400kr/år Priority Pass med fria besök + Fast Track genom Mastercard travelexperiences 2500kr/år
https://travelexperiences.mastercard.com/

Firstcard Executive 2500kr/år Priority Pass med fria besök svårt att fixa som privatperson
https://www.firstcardonline.com/se/support/first-card-executive/

Eurocard Plantinum; Loungekey medlemskap med 10 fria besök per år. 2500kr/år svårt att fixa som privatperson
https://eurocard.com/sv/kort-och-konton/privatkort/vip-lounger/ Jag var nöjd med detta kort innan pandemin när de erbjöd prioritypass med fria besök

Danske Bank Platinumkort 1800kr/år prioritypass med bara 4 besök per år (jämförbart med Amex Gold)

Att fixa loungemedlemskap utan kreditkort:

Priority Pass Prestige med fria besök går på ca 5000kr/år (dyrt jämfört med handelsbanken och Swedbank)
https://www.prioritypass.com/join-prioritypass

DragonPass Prestige ca 4500kr/år (dyrt jämfört med handelsbanken och Swedbank)
 

mrestes

Medlem
Vet iallafall en person som får Handelsbanken Platinum utan årsavgift eftersom de har en större relation med banken. Har du mycket grejer du kan flytta över till Handelsbanken kan du kanske förhandla fram ett gratis Platinum kort. När det skulle använda Priority Pass första gången blev de nekad inträde eftersom det var redan fullt. De klagade lite hos Handelsbanken och Handelsbanken bad de att skicka kvitton för förtäring på flygplatsen, och de fick alla utlägg ersatta av banken.
Finns vissa fördelar att ha en bra kontakt hos en bank. PS det har inte jag. Vi har alltid varit lite illojala kunder. Försökte en gång hos Länsförsäkringar att samla allt där, inklusive alla besparingar och försäkringar. Men insåg efter 2 år att det gav inga fördelar alls när vi skulle förhandla om huslån. Nu är vi illojala igen och går ditt det är bäst för tillfället.
 

mha321

Medlem
Alla banker har väl någon sådan variant. Är du det hos SEB så får du EuroCard Platinum gratis. Även SEB Selected ger loungekey om man kikar på deras hemsida, men då kostar det 5000 per år (men du får eurobonus-poäng på köpen).
 

NotRyan

Medlem

EgOscar

Medlem
Alla banker har väl någon sådan variant. Är du det hos SEB så får du EuroCard Platinum gratis. Även SEB Selected ger loungekey om man kikar på deras hemsida, men då kostar det 5000 per år (men du får eurobonus-poäng på köpen).
Vem svarar du? Man behöver betydande affärer hos SEB för att få ett Platinum gratis?
 

mha321

Medlem
Vem svarar du? Man behöver betydande affärer hos SEB för att få ett Platinum gratis?
Ah japp det han in en emellan så det blev inte så tydligt. Ja, kommentaren gäller kategorin den som har en betydande relation med banken. (dock behövs inte lika mycket som mer SEB selected som kräver att man har private banking vad jag kan se - eurocardet verkar mer förhandlingsbart)
 

Penguin

Medlem
Jag har mitt Platinum från Handelsbanken för 1200kr/år (bolån och daglig bank, men ej sparande). Tror liknande prutmån finns hos de andra bankerna med, bara man har någon affär med dem.
 

EgOscar

Medlem
Du nämner inte antal och pris för gäster i din prisjämförelse. Reser du alltid själv så detta inte behöver tas i beaktande?
För alla dessa Mastercard-kort så ingår bara inträde för kortinnehavaren. Det är väl bara Amex Plat eller högre som ger gäst inträde. Och jag kan inte se att det finns nåt kort som har särskilt fördelaktiga eller annorlunda priser för gäst, det är bara 10-30% rabatt jämfört att köpa direkt av loungen? Därför ointressant att jämföra. Men för att svara på din fråga; De flesta loungebesöken/resorna skulle vara solo. Jag skulle inte besöka tredjeparts lounge i de flesta fall då jag åkte med nån annan.
 
Toppen