Senaste nytt

Elite Hotels förändrar gästprogrammet

Plissken

Medlem
Elite gör förändringar i gästprogrammet från 1 november. Man kan inte påstå att de gått ut hårt med ny info om detta, men på deras webbsida hittar man lite info om förändringarna:
De byter namn från Elite Hotels Gästprogram till Elite Hotels Rewards. Medlemmar i gästprogrammet behåller samma medlemsnummer och samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Medlemsnivåerna, som tidigare hette Vit, Silver, Svart och Elite kommer nu att heta Bronze, Silver, Gold och Platinum.
För att nå Silver krävs numera endast fem kvalificerade nätter per år.
Den VIP-meny som tidigare gällt för medlemmar på Elite-nivå försvinner. Den ersätts i stället med följande förmåner på Platinumnivå:
  • Tillgång till externt gym i de fall där hotellen inte har ett eget gym
  • Träna kostnadsfritt på våra hotell även när du inte bor
  • Ingen extra kostnad när du tar med dig husdjur till hotellet
  • Ingen extra kostnad för extrasäng för barn upp till 17 år
VIP-menyn gäller året ut parallellt med de nya förmånerna. De nya förmånerna gäller från 1 november.
Inget sägs om förändringar i samarbetet med SAS Eurobonus (300 EB-poäng per natt) så jag förutsätter att det fortgår som tidigare.

Spontant känns det oklart om det kan ses som en förbättring för gästen. VIP-menyn har på vissa hotell varit ganska generös, så man kan nog i vissa fall se det som en försämring beroende på vilka preferenser man har.
Känns också som att de blir mer lika Nordic Choice vad gäller benämning på nivåer och kvalifikationssteg. Silver på fem nätter är ju en anpassning (?) till Nordic Choice nivåer.
Tror att det här är ett försök att hålla ihop varumärket och erbjudandet till gäst bättre - VIP-menyn till exempel har ju varierat och spretat en hel del mellan olika hotell. Men om det blir så mycket bättre för gästen? Nja, tveksamt. Och det är nog därför det här kommunicerats ganska blygsamt.
 

perhall

Medlem
5 nätter för silver hade de för inte så länge sen, kanske fram till 2013 eller nåt sånt...
De är lite snåla med status match..
 
Toppen