Senaste nytt

Destination Tokyo - Ge oss dina tips!

Status
Stängd för vidare inlägg.

xvikmic

Medlem
1. Bo på Hotel Edoya (Prisvärt)
Supertrevlig personal, bra läge (nära till akihabara)

2. Gå till maid cafe, ät goda efterrätter, härliga drinkar och upplev stämningen. Se på alla japaner som spontant börjar dansa diverse "manga" danser. Finns en som heter maidreamin i Akhibara som är helt underbart ställe :) (varning för kulturchock!)

3. Imperial Palace Garden, vandra runt här. Helt underbart. Varför inte göra en picnic och bara njuta?

4. Akihabara - Gå igenom alla butiker, gå in på diverse spelbutiker.

Listan kan göras lång... Japan är ett helt underbart land med en massa underbara folk :)
 

minatoku

Medlem
Nu när man har bott här i några år så borde man ju ha lite att rekommendera, men man blir väl lätt hemmablind... Några grejer som jag kommer på:

* Flyg till/från Haneda istället; alla som varit i Tokyo vet att Narita ligger långt bort ute på landet och tar lång tid att ta sig till/från. Om det går, försök få in ett flyg som går via Haneda istället, då landar du praktiskt taget mitt i stan! Tyvärr är det inte så många internationella flyg på Haneda och de tenderar att anlända/avgå väldigt tidigt (6:00) eller väldigt sent (0:00) så du kommer förmodligen att hamna på Narita ändå.

* I Tokyo är Google Maps din bästa vän, de har täckning för streetview, reseplanering med tåg/tunnelbana, 3D byggnader och massor av platser indexerade i sökmotorn. Eftersom man förmodligen vill vara sparsam med data roaming så kan man numera med fördel köpa ett SIM-kort för bara data från en mindre operatör som heter b-mobile (använda Docomos nät så det är inga problem med täckning). Läs mer på deras hemsida: b-mobile VISITOR SIM | b-mobile wireless internet

* Akihabara har inte samma charm längre, men om du absolut vill dit så är väl Yodobashi Camera ett stenkast öster om stationen dit man först vill gå. Elektronikbasaren som sitter i anslutning till stationen på västra sidan kan också vara värt ett besök, om än för att bara se på elektronikkomponenter som säljs som plockgodis. En renodlad affär för datorkomponenter som många expats verkar tycka om är Tsukumo som ligger på huvudgatan

* Nått i matväg också, förmodligen kommer du inte bli besviken vart du än går, de flesta restauranger har bra mat till bra kvalitet och rimliga priser. Ett riktigt bra ställa är Roy's Aoyama Bar & Grill några våningar upp i Roppongi Hills. Båda lunch och middag är att rekommendera, men boka bord i förväg!

* Till sist, om du ska åka tillbaka till flygplatsen med Narita Express, köpa gärna biljetten i förväg (dagen innan räcker). Det kanske inte är så hårt längre (nu när det har öppnat fler tåglinjer till flygplatsen) men för bara några år sedan brukade sittplatserna vara slut om man försökte köpa en biljett samma morgon som flyget gick och då får man stå upp hela resan (1 timme).
 
Blir kanske fler tips men red får väl bestämma vad som passar in i guiden och resterande får ligga kvar i tråden.

Favoritrestaurangen måste vara A Hill (http://www.ahill.jp/), finns två stycken i Tokyo och föredrar den i Azabu (mellan Roppongi och Shibuya) framför den i Ginza. Sanslöst gott så se till att boka bord i bardelen och njut av godaste köttet.

En riktigt trevlig bar är Two Rooms Bar (http://www.tworooms.jp/en/) precis vid Omotesando station. Goda drinkar och en takterass som passar sig perfekt efter att ha spenderat en dag upp och ner längs Omotesando (missa inte Pradas Flagship Store som är ett arkitekturiskt mästerverk)

Gillar du hamburgare så har du kommit till rätt stad, ta tåget till Ebisu och gå till Blacows (http://www.kuroge-wagyu.com/bc/). De maler sin egna färs och burgarna är gjorda av 100% Wagyu. Godaste burgaren jag någonsin ätit. Blacows erbjuder gratis hemkörning.
(http://www.eataku.com/post/15570448565/is-this-the-greatest-burger-joint-in-the-world)

Efter en dag i Ginza och en promenad i Kejsarens park passar det utmärkt att gå till Peter at the Bar på Peninsula Hotel i Ginza som erbjuder goda drinkar, goda snacks samt en trevlig utsikt. Happy Hour vardagar mellan 17-20 och då kostar drinkarna inte mer än 70 kr eller så

En annan favoritrestaurang är Kaikaya by the Sea (http://www.kaikaya.com/top.html) som ligger i närheten av alla Art Deco-inspierade Love Hotellsen i Shibuya. Boka helst den gamla delen av restaurangen och låt kocken bestämma dagens meny

Michellinstjärnor finns det hur många som helst i Tokyo och på Esaki*** (http://www.aoyamaesaki.net/) är det ett halvårs väntan för att få äta middag hör men de serverar luncher för 500kr på vardagar som man kan köa för
 
Last edited:
Precis som NyfikenGrau säger så finns det så mycket konstigt i den här staden som inte går att beskriva utan måste upplevas. Alla konstiga skyltar i tunnelbanan hur en ska bete sig, hur de vanligtvis tillbakadragna/lugna japanerna går loss totalt på kvällarna/nätterna som om det inte fanns någon morgondag, lekarna och det avslappnade folk på söndagarna i Yoyogiparken.

Maidkaférna i Akihabara kan vara kul att se men Maid Dreaming känns som en turistfälla, finns riktigt skeva ställen på tvärgatorna men där är du oftast inte välkommen in som västerlänning.

Golden Gai kan vara ett besök om du befinner dig i närheten för att området är speciellt och faschinerande men även här så är de flesta ställena inte öppna för icke-japaner.

Finns som sagt en massa restauranger ger som erbjuder free flow av dryck, Barbacoa är en sådan (?????? ??? | ?????? ????) men även
Bvulgari i Ginza erbjuder Free Flow av Champagne på söndagsbrunchen. När Dom Perignon tog slut så plockade de fram Cristal :)

Lättast att ta ut pengar på kort är på 7/11 och oftast är det cash only som gäller.

Tunnelbanan är suverän att använda i Tokyo
Håll på koll på vilken uppgång du ska ta om ni ska någonstans, de flesta stationerna trafikeras av flera olika tågoperatörer har 10-20 uppgånger. Ginza har över 40 och Shinjuku (som är världens största då 3,5 miljoner människor går på/av här varje dag) har över 200(?) stycken. Går du upp fel kan det bli väldigt fel. Köp ett Passmo-kort som du laddar med pengar så kan du åka på alla operatörers linjer samt betala taxinotan med detta kort

Bli inte förvånad om du ser folk sova/ta en powernap precis var som helst. I en park, på tåget, på lunchrestaurang eller bara på gatan efter en hård kväll

Finns knappt någon brottslighet i Tokyo så råkar du glömma din laptop, mobil och plånbok på restaurangen eller vid busshållplatsen så gå tillbaka, allt ligger kvar på samma ställe.

Passa på att köpa knivar när du är i Tokyo (Kappabashi), har själv kommit hem med flera uppsättningar av Shun-knivar som kostar 1/3 av priset hemma i Sverige

Att hitta till en restaurang eller bar i Tokyo är inte det lättaste. Tom taxichaufförer har svårt att göra det, de är dåliga på engelska så skriv ut kartor på vart du ska och åk i tid.
Finns en riktigt bra izakaya som heter Shirube i Shibuya och hur du hittar den kan låta ungefär på detta sätt:
"Från Shibuya station, gå norrut förbi Tower Records. När du har det röda Shidax-huset snett över gatan ska du spana efter klädbutiken Santa Monica. En telefonkiosk ligger precis utanför. Styr in i det anonyma bygget, genom vad som ser ut som en tvättstuga. Ta höger i loftgången, och snart ser du en pyttedörr, knappt högre än en meter"
 

Wendestam

Medlem
Har bott på Park Hyatt Hotel ett par gånger och blir aldrig besviken. Värt att prova, även om det kostar lite extra. Njut av ett dopp i poolen, besök SPA-avdelningen som är helt fantastisk, eller sippa på en drink i baren högst upp medan du njuter av jazz i världsklass (spelar alla kvällar utom söndagar). Även om du inte bor här är det värt ett besök.
Park Hyatt Tokyo in Shinjuku, Japan
 
Bästa utsiktsplatsen tycker jag att man har från Mori Tower i Roppongi Hills, är det klart så ser man Mt Fuji men även bort till Yokohama. Från 52:a våningen får du en bra överblick över staden men vill du komma upp 2 våningar till så erbjuds det möjlighet att ta sig upp till helikopterplattan.
Öppnar kl 10 på vardagar och helikopterplattan kl 11, finns även ett bra museum på 53 våningen som oftast har internatioella utställningar


En udda sak att göra/besöka kan vara att ta en kopp te eller en kaffe på ett kaffkafé.
De flesta hyresvärdar i Tokyo har förbud mot husdjur så hit kommer alla möjliga tokyobor. Bli inte förvånad om unga kvinnor blir som barn när de leker med katterna, om ett par har sin date och klappar på varsin katt, om en vuxen man sitter och bläddrar i en kattbok eller om en tjänstman bara smitit iväg från jobbet ett tag för att vila upp sig.

Finns ett mysigt bara 100 meter från Shibuya Crossing
a’JƒlƒRƒJƒtƒFyƒnƒs”LzŒð’ÊEƒAƒNƒZƒXƒ}ƒbƒv
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen