Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

Btw idag är det ett år sen jag i stor förtvivlan avbokade en rundresa i Asien, TPE-KUL-SIN-HAN med diresa LPI-AMS-SFO-TPE och hem via CDG. När den bokades verkade det som en helt normal resa i en reseknarkares liv, som inte alls skulle vara några problem att genomföra. Nu skulle det vara helt omöjligt utan typ 20 PCR-test och karantän på flera ställen. Världen är fortfarande stängd. Gråter en skvätt över det och hoppas på snabbt tillfrisknande!

Den kommande helgen bjuder på en weekend i Örebro. Man får glädjas åt det lilla
 

chazzie

Medlem
Har ingen erfarenhet av Örebro i februari men jag testade Sverige i somras och det gav mersmak.

Jag måste tänka positivt och sätter in det på pandemins pluskonto.

Absolut! Jag hade nog inte besökt Gällivare med omnejd i somras om det inte var för Coronan. Lite nostalgi blev det också när jag hann se ishallen i Malmberget innan den revs, spelade en ishockeycup där 1995 :) Det var även den som användes vid inspelningen av serien Björnstad på HBO.
 

chazzie

Medlem

taxvalp

Medlem
Austrian Airlines kräver andningsskydd FFP2 utan ventil ombord eller FFP3 utan ventil.
Mer info om detta samt annat ”bra att veta” finns här:
https://www.austrian.com/hr/en/flight-irregularities

För att ytterligare förvilla så har ju Lufthansa en annan kravspec på sina masker (de godkänner "surgical masks") så om man har valt fel kan man behöva två olika typer av masker på resa med samma flygbolagsgrupp...

https://www.lufthansa.com/se/en/faq-mouth-nose-cover
 

mha321

Medlem
Problemet blir väl att om Sverige tar fram ett eget pass så fungerar det i Sverige, inrikes. Osv. Det behövs någon form av global standard. Eller åtminstone Eu-nivå, som är stort nog att några utanför antagligen också skulle acceptera det.

Men sannolikheten att ett svenskt pass som vi hittar på själva, utvecklar själva och delar ut själva ska accepteras av "land x" rakt av är nog tyvärr väldigt låg.
 
Toppen