Vore kul med lite mer info om vad du gillade med Cote respektive inte gillade med EMP?En av mina favoriter i stjärnboken är Cote i New York - också en av de restauranger som jag har gått på utan att veta att det var en stjärnkrog förrän efter vårt besök.
åkte till NYC för ett års sedan och gick på Eleven Madison men var inte lika nöjd som Cote.
Vore kul med lite mer info om vad du gillade med Cote respektive inte gillade med EMP?
Jag håller annars EMP som en av mina absoluta favoriter med fantastiska smakmässiga kombinationer, service på toppnivå och en fantastisk vinlista. Cote har jag bara varit på en gång, har inte några starka minnen av det men vill minnas att köttet var bra men inte så att de stod ut jämfört med andra steakhouses av bättre kvalitet.
Synd att EMP inte levde upp till förväntningarna, jag har haft några av mina absolut bästa serviceupplevelser där och väldigt nyskapande och inte minst god mat där.Pris vs kvalite - EMP med sina tre stjärnor ska vara Manhattans om inte USAs top - vår service var i par med en stjärniga upplevelser och maten var inte exceptionellt utmärkande - det var mycket safe Cards i både smak och kombination. Det var en upplevelse, och värt ett besök, men i mina ögon inte värt en egen resa. Vinupplevelsen var magisk dock.
Cote som koreanskt steakhouse gav en liknande service upplevelse med service, och matsalsarbetet är ju mer utpräglat. Att det står en norrman i under Cote och slingar drinkar gav extra service när det kom fram att man var svensk.
Men rekommendationen landar i att jag drömmer tillbaka till bulgogin på Cote samt mjukglassen - men har nu 11 mån senare inget minne av EMP.
Synd att EMP inte levde upp till förväntningarna, jag har haft några av mina absolut bästa serviceupplevelser där och väldigt nyskapande och inte minst god mat där.
Håller dem som en av de allra bästa i världen men kan ju vara så att de hade en dålig dag (men ska inte hända på ett sådant ställe) eller att man helt enkelt gillar olika saker
Frantzen håller toppklass men för mig var maten på EMP i samma klass vid första besöket men kanske något sämre senare. Smak är ju dock subjektivtVar på Franzén i Feb -19 och EMP sep -19 och Björne och gänget är enligt mig så mycket bättre mat men håller med dig om att EMP har servicen där - men mina förväntningar var just världens bästa service - det är svårt att leva upp till.
Har ätit på Ducasses Louis XV i Monaco några gånger och det är det är bättre än EMP enligt mig - maten är lite mer traditionell - men Baba au rhum där med en 18 åring rom är en av de bästa desserterna jag förtäring.
Sen roubochon i Las Vegas har sin svarta linser och krabba som är galet god.
Håller väl delvis med men har inte sett att just värde för pengarna är med i bedömningen. Sen har jag ofta upplevt att det verkar som att guiden kör väldigt olika måttstockar beroende på land. Många stjärnkrogar i Frankrike är ganska mediokra medan det finns väldigt många väldigt bra i Norden som inte får några stjärnor.Antal stjärnor handlar ju inte bara om det subjektiva i hur maten smakar utan mer råvarornas kvalité, värde för pengarna, kvalitén över tid dvs inte enbart vid ett givet tillfälle, hantverk, innovation och personlighet. Även om jag kan tycka att maten är bättre på en restaurang med färre stjärnor så är det högst sannolikt fler kriterier som tas hänsyn till än vad jag personligen baserar min egen bedömning på.
Frantzen håller toppklass men för mig var maten på EMP i samma klass vid första besöket men kanske något sämre senare. Smak är ju dock subjektivt
Har inte varit på Ducasse i Monaco så kanske får bli det någon gång. Ser ju ut som det inte kommer bli så mycket resande utanför Europa ett tag.
Har du varit på andra Ducasse restauranger? Är den i Monaco avsevärt bättre?
Jag har varit måttligt imponerad, Dorchester i London och Plaza Athénée har varit bra men inte så bra de borde vara och de jag besökt i Asien var tyvärr på gränsen till dåliga.
Antal stjärnor handlar ju inte bara om det subjektiva i hur maten smakar utan mer råvarornas kvalité, värde för pengarna, kvalitén över tid dvs inte enbart vid ett givet tillfälle, hantverk, innovation och personlighet. Även om jag kan tycka att maten är bättre på en restaurang med färre stjärnor så är det högst sannolikt fler kriterier som tas hänsyn till än vad jag personligen baserar min egen bedömning på.
Håller väl delvis med men har inte sett att just värde för pengarna är med i bedömningen. Sen har jag ofta upplevt att det verkar som att guiden kör väldigt olika måttstockar beroende på land. Många stjärnkrogar i Frankrike är ganska mediokra medan det finns väldigt många väldigt bra i Norden som inte får några stjärnor.
Just att hålla en jämn och hög kvalitet är dock något jag tror är viktigt, det är den delen som är svårast att bedöma själv då jag i alla fall oftast inte gör flera upprepade besök på samma finkrog: i synnerhet inte om jag blir besviken första gången.