Oj, det finns en del! En som vi (hustrun och jag) besökte när vi var i Paris i höstas var Gaya Rive Gauche efter ett tips, men listar några till som vi tycker är bra.
- Gaya Rive Gauche, en stjärna, moderat prisatt och mycket hög klass på mat och service:
Pierre Gagnaire
- Garnier, i närheten av Saint-Lazare severar fisk och skaldjur i den högre skolan. Deras skaldjursfat med många ostron är något i hästväg!
Garnier Saint-Lazare
- Le Procope, klassisk krog, allt på menyn är bra och som det ska vara -
Restaurant Procope Paris - cuisine française Procope
- Roger la Grenouille, "Roger grodan", på 28 Rue des Grands Augustins, bra mat (specialitet: grodlår förstås), varierande service men kul, lite stökigt, mycket pittoreskt!
.... har några fler favoriter, men vi kan ta dem sen'.
För alla dessa gäller det att boka bord, gärna någon eller ett par veckor innan för att vara säker. Nästa gång jag åker til Paris kommer jag se till att få bord på Gaya....!..