Informal er bra, absolutt!
Her er en liste jeg laget til noen venner for to år siden, i tillegg til det du finner i tapastråden.
"1. Cinc Sentits. Litt sentimentalitet i dette da jeg har fulgt de siden oppstarten tidlig på 2000 tallet. Canadiskspansk familiebedrift, kjøkkensjefen opprinnelig dataingeniør som hoppet vekk fra Silicon Valley. Litt «safe kjøkken» med kanskje LITT mye sødme, men svært veltillaget. Vinkartet er ikke helt dypt, men med mange morsomme lokale variasjoner. Hils evt fra meg, tok de med på gamle Bagatelle og Oscarsgate da de var her i 2008.
jordi artal | cinc sentits | Blog
2. Gresca, Hisop, Alkimia og Coure lager også «todays market cuisine» og bygger mye over samme lest. Jeg synes de gir betydelig mer valuta for pengene enn mange av de mer profilerte.
3. La Taverna de Clinic er litt mer utrert, til lunch veldig bra, men ikke Diver XO.
4. Rene smaker, men travel atmosfære og trangt ved disken finner du på Paco Meralgo i Munataner. Ideelt sted med litt mer enn tapas hvis man reiser alene, dagens meny varierer, men de har stort sett alltid Gambas Rojas (Røde reker) fra Palamos og Espardenyes (Sjøpølsefordøyelsesorgan; Må prøves!) Begge bør forsøkes lett varmebehandlede. Apropos tapas: Styr unna Cal Pep; nå mer komersiell enn noen sinne. Bake-off brød hører intet sted hjemme.
5. Tickets. Alle vil dit, men få kommer seg inn. Sjekk online for evt avbestillinger, men vanskelig.
Home | Tickets
6. Utenfor byen er Villa Mas i San Feliu de Guixols verdt reisen alene for vinkartet, maten er knapp stjernekvalitet de dagene kjøkkenet har en god dag, men vinlisten er som summen av en tenårings våte drømmer… Jeg foretrekker selv San Pau i San Pol de Mar fremfor Can Roca, men smak og behag…
7. Koy Shunka. Beste japanske, men ikke eksperimentell. Råvare, råvare, råvare.
8. En annen orientaler: Restaurant Shanghai. De har tilnærmet perfeksjonert Pekinganden i rolige og absolutt ikke-kinesiske omgivelser. Bredt vinkart.
Home - Shanghai
9. En aparte opplevelse får du hvis du tar turen til Mercat Santa Caterina. Når man kommer inn fra Via Laetana siden er det inne i markedet en tapasrestaurant med svært mye liv, og den kvinnelige betjeningen farer forbi med litt rar hodebekledning og høyt stemmevolum. Sitt ved disken, pek og plukk større og mindre porsjoner; godt tillaget, ike eksepsjonelt, men stemningen er eksepsjonell.
10. I Boqueria markedet foretrekker jeg klart Bar Quim. Den ligger litt bortgjemt midt inne i markedet, og fylles tidlig opp. Chilibrasert babyblekksprut som dynkes i bløt eggeplomme på et olivenoljefritert egg er «comfort food» på sitt beste og kan kurere enhver dårlig morgen…"