About

Köpa Rolex "billigt" - var, när, hur?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av perhall, 22 Juli 2015.

 1. Philip G

  Philip G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Samtidigt... Världens äldsta knep att laborera med utbud/efterfrågan, underbyggt av tungt varumärkesbygge under tiotals decennier. Lägg på någon form av prispsykologi (Lex Red bull, entry price på typ 5:- burken, som gick åt skogen --> prishöjning med flera 100% och vips så uppfattas det som något spännande). Står väl i de flesta Marketing 101 att "prishöjning är bra och långsiktigt hållbart, medan prissänkningar skall undvikas till största möjliga mån", vilket tyvärr är sant. Få varumärken lyckas navigera i tillgänglighet, det blir snabbt socialt och emotionellt urvattnat och outdated.

  Dagens samhälle är så långt bort man kan komma från Värde = Råvara. Ta NFT och krypto som indikator, och jämför med den ursprungliga byteshandeln "vete mot get"... Nu svamlar jag, men det jag vill komma till är att det är sjukt rimligt i dagens samhälle. Att priserna accelererat är också en ganska naturlig - men hemsk - utveckling.
   
  Delayed och RobHK gillar detta.
 2. TP12

  TP12 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Mmm, var där också för någon vecka sedan och ställde lite frågor och de hade verkligen ingenting att sälja (var intresserad av Day-Date).

  Är lite irriterad på mig själv för valde att inte boka upp en tillgänglig Daytona i vitt guld hos min AD tidigare i år med hopp om att de skulle få en allokering av oysterflex Daytona någon månad senare - men sen blev alla dessa för 2022 sålda innan jag hann besöka dem igen och de tar inga fler ordrar i år. Fick in en beställning på en oysterflex Yacht-Master 40 åtminstone.
   
  ante_77 gillar detta.
 3. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Sista besöket hos samma butik var i Januari 2022. På den tiden kunde man köpa allt som fanns i fönstret. Passade på att prova en Day-Date 40 i rosé. Hade säkert gått att köpa den med rabatt på den tiden.. Om bara man visste vad den klockan skulle vara värd två år senare :(
   
  Sir Lemon och jerixon gillar detta.
 4. RobHK

  RobHK Medlem

  Ort:
  HK
  Land:
  Sverige Sverige
  Antar att du vill ha den blåa som alla andra? Det kan du ju helt klart glömma då det är boutique only på blå :). Jag har lite större handled och föredrar Chrono, lyckades få en tilldelning på den svarta som jag faktiskt föredrar över blå i just det utförandet. Men för 4500v och DT så är blå helt klart bäst, dock lite show-off speciellt för three handern, då det blåa verkligen sticker ut.

  Tillbaka till Rolex topic, Sverige vad jag förstår har varit och är nog en av de marknader som det är lättast att få tilldelning. Tråden började ju med var man köper Rolex billigt, vilket med skatt och/eller valutakurser förr i tiden var utomlands. Men idag är nog svaret att Sverige är en av de bästa marknaderna globalt att få köpa en klocka till listpris.
   
  ACervin, Jonas C och ante_77 gillar detta.
 5. ante_77

  ante_77 Medlem

  Nej, på DT föredrar jag svart eller silver då man tydligare ser den andra tidszonen. Helst silver på DT.
  Kolla in den blåa DT’n och jämför så ser du vad jag menar.
   
 6. RobHK

  RobHK Medlem

  Ort:
  HK
  Land:
  Sverige Sverige
  Förstår vad du menar, men personligen föredrar jag ändå blå tavla där. Provade den svarta DTn innan jag köpte Chrono, ingen dålig klocka såklart men inte min favorit. Just silver borde du ju nästan fortfarande kunna köpa med en längre väntan. Jag står faktiskt på väntelistan på en silver three hander, men osäker om jag verkligen vill lägga dom pengarna på den.

  Vi kanske ska fortsätta på klocksnack istället, antar att det är du? :)
   
  ante_77 gillar detta.
 7. ante_77

  ante_77 Medlem

  Visst är det jag
  Står i kö i Thailand på diverse saker, men den ”kölappen” kan lika gärna ha hamnat i en papperskorg.
   
 8. JohanGE

  JohanGE Medlem

  Ort:
  MMX/CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Min gissning är att idag flyga via Shiphol AMS och hänga utanför AD Gassan i hopp om att de fått leveranser. Då de inte använder sig av listor, och säljer allt som kommer in enligt en 'first come first served' praxis, är detta (passligt nog för detta forum) säkerligen den bästa chansen till nyköp av Rolex från AD utan tidigare relationer, etc. etc.
   
  lillemannen gillar detta.
 9. jerixon

  jerixon Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag passerar var vecka. Aldrig fått tag i något i stål tyvärr.
  Ska kolla senare idag också.

   
  lillemannen gillar detta.
 10. ante_77

  ante_77 Medlem

  Kan det bli en populär destination bland forumets klocknissar?
   

Dela sidan