About

Hyrbilsförsäkring Amex Elite

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Hafermann, 7 Februari 2020.

 1. Knut-Olav

  Knut-Olav Medlem

  Land:
  Norge Norge
  Be sure that they accept Amex...Goldcar for example can claim that you need to sign for insurance if you use Amex.
   
  Brandforce gillar detta.
 2. donski

  donski Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns en anledning till detta - Goldcar är hemsk. Smutsiga bilar, långa köer för att hämta, ingen bränsle i bilen utan man får leta desperat en mack så fort man kör iväg. Aldrig igen.
   
  Rebel gillar detta.
 3. Greger

  Greger Medlem

  Ort:
  Umebo på vift
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för tipsen! Undviker Goldcar... läste på lite om dem och ja, det lät rätt hemskt.
   
 4. mmarcuss

  mmarcuss Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Läser med intresse tråden. Vad krävs egentligen för att uppfylla kravet på en förbokad vistelse ? Om man bor hos en polare som bekräftar att man kan bo där via mail och sen tar bilen på kortet räcker det då? Alternativt att polaren tar 20 kr betalt för en natt ? :rolleyes: Märkligt att de inte skriver ut att det ska vara en betald vistelse…
   
 5. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det står inget om att övernattningen/vistelsen ska vara betald, endast förbokad. Dock ska ju hela resans kostnader till minst 75% betalas med Amex.
   
 6. mmarcuss

  mmarcuss Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja exakt. Så hyra bil på kortet 1500 kr, förbokad gratis vistelse hos kompisen på annan ort, inga aktiviteter som kostar pengar. Simsalabim 100% av resan på kortet .
   
 7. JKS

  JKS Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Väcker liv i tråden. Någon som har provat mot Axa vad som händer om boendet är gratis (exv bor hos bekant) men resa o bil betalas med Amex?
   
 8. Lasse Kongo

  Lasse Kongo Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har bokat resa, boende och hyrbil med Amex elite. Har bokat en hyrbil på Thrifty genom sas car rental. Då ingår CDW (vagnskada). Behövs någon mer försäkring? Länge sedan jag hyrde bil. Skall till USA.
   
  Sir Lemon gillar detta.
 9. TomJ

  TomJ Medlem

  Ort:
  Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  De gånger jag hyrt bil i USA som privatperson (förutom en gång) och bokat genom "svenska" hemsidan så har det alltid varit 0:- i självrisk. När man lämnar ser man bara till att det är tankat och bryr sig inte mer sen.

  Har för mig att om man bokar genom en amerikansk hemsida så ingår inte mycket. Men det, har jag uppfattat det som, beror på att många förare i USA har en del av ansvarsförsäkringen i sin personliga försäkring och behöver således inte betala för detta när man hyr bil. Första gången jag hyrde bil i USA gjorde jag det via en amerikansk sida och försäkringen blev sen lika dyr som hyrbilen.

  Men för oss utbölingar brukar det vara full coverage. Så kolla vad du bokat!
   
  Lasse Kongo och Sir Lemon gillar detta.
 10. Lasse Kongo

  Lasse Kongo Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Inte ett ord om försäkring när jag boka. Är rätt torftigt med val när man bokar på SAS car rental. Tack för tipset att boka på svensk sida.
   
  Sir Lemon gillar detta.

Dela sidan