About

Handbagage Star Alliance bonusresa

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Jonkandonkan, 24 Maj 2022.

 1. Jonkandonkan

  Jonkandonkan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej

  Räknas en Star Alliance Ekonomi-biljett bokad med poäng alltid som en "Economy" eller kan det i vissa fall vara "Economy Saver/Light" dvs. utan ett vanligt handbagage (och endast under-seat) ?

  Har en bokning som går med SAS & Austrian (Bokningsklass I) och sedan LOT & SAS (Bokningsklass X), där det på segmenten som är icke-SAS anges "2 väska under sätet 40x30x15" + 2 eller 4 incheckat bagage.

  På Austrian Busisness award kan jag inte tänka mig att man inte får ha ett vanligt handbagage? Och på LOT hittar jag inte ens information om att vanlig ekonomi inte ska ge ett vanligt handbagage. Står det bara fel, uppfattar jag fel, eller kan det vara så?

  Tacksam för snabbt svar!!
   
  Last edited: 24 Maj 2022
 2. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du kollar på din bokningsbekräftelse så står det hur många väskor du får checka in och hur mycket handbagage du får ta ombord.
   
 3. Jonkandonkan

  Jonkandonkan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det jag skrev i första inlägget är vad som står angående handbagage. Jag har dock svårt att tro/förstå att endast ”underseat bag” ingår tom. I Business? Trodde generellt en Award var likställt med ekonomi (inkl handbagage 8kg). Hittar inget om endast underseat på LOT och Austrian, därför fattar jag inte.
   
  Sir Lemon gillar detta.
 4. majoren

  majoren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, enligt min erfarenhet ingår alltid handbagage och en incheckad väska i Star Alliance ekonomibiljetter (med en del flygbolag t.o.m. två incheckade väskor). När jag har åkt LOT har det alltid varit handbagage (1 väska om max 8 kg + "personal item" + incheckat bagage). Bagageutrymmet är däremot inte alltid så stort ombord på deras Embraerplan, så är det fullt kan handbagaget åka ner i lastrummet.
   
  Sir Lemon gillar detta.
 5. VnSensation

  VnSensation Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,

  Lånar tråden med en fråga.
  Har en Star Alliance bonusresa i X med Thai Airways CPH-BKK-NRT och tillbaka bokad genom SAS. Ser följande bagageinformation hos SAS:
  • 2 väska under sätet (40 x 30 x 15 cm)
   • Resenär 1:
    1 under sätet
    + 20 kg
   • Resenär 2:
    1 under sätet
    + 20 kg
  Hur bör jag tolka detta vad gällande incheckat bagage, kabinväska, och datorväska/handväska?
   
 6. mha321

  mha321 Medlem

  Inte alls. Den info som ges i app och på webben där är ofta bugging och fel.

  Vad gäller incheckat baggage, kolla på den e ticket du fått.
   

Dela sidan