About

Flytt av Amex kort från Sverige till USA?

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Sleipner, 4 Mars 2016.

 1. joakgarp

  joakgarp Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
 2. Tonton

  Tonton Medlem

 3. Nu är det här OT men det skulle vara intressant att se hur betalningar i USA fördelas mellan cash, kort, nya ”FinTech”, och checkar. Vänta nu, man kanske kan googla det?

  OT II: är på gymmet så det blir i så fall senare.
   
 4. joakgarp

  joakgarp Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Källa?
  Fintech is used by nearly 90% of Americans—with Boomers the fastest-growing demo | Fortune
  "Nearly nine in 10 Americans now use some kind of fintech app to manage their financial lives, according to new report documenting the increasing digitization of financial services."
   
 5. joakgarp

  joakgarp Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns liknande tjänster som swish i USA som är väldigt populära och storbanker stödjer digital checkar med nu för tiden. En motsvarighet till Swish är något som kallas för Zelle.
  Hos min bank Charles Schwab så fungerar allt i princip som här hemma i Svea tycker jag.
  Att skriva ut checkar lär nog inom kort försvinna helt och hållet med dessa nya fintech-tjänster som har kommit på senare år.
   
 6. mha321

  mha321 Medlem

  "Problemet" ligger väl just i b2c. Det är inte många affärer och restauranger och liknande som tar emot betalningar via de nya fintech lösningarna (vilket i sig är en rätt usel term, eftetsom kreditkort I allra högsta grad är fintech). Det normala är att en I sällskapet betalar med kort och resten venmoar över pengar (eller valfri annan lösning) till den, enligt min erfarenhet.

  Däremot finns det många bra lösningar för person till person, eller online.

  Men det är dåligt med motsvarighet till "betala med swish I butik" som vi har här. Men det är ju inte något man vill använda ändå - inget skydd och inga poäng!

  Checkar kommer nog leva kvar en god stund där borta. Men numera kan man ju fota checken i en app och lösa in den direkt viket minskar risken rejält.
   
 7. Håkan Hansson

  Håkan Hansson Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ursäkta lite OT fortfarande, men hur ska chip+sign i USA egentligen fungera med kort utan namnteckning på baksidan? Nu har jag både Visa och MC utan fält för namnteckning, exv SAS EuroBonus MC Premium.
   
 8. mha321

  mha321 Medlem

  I teorin kan handlaren nog helt enkelt vägra ta emot det kortet eftersom de inte kan validera signaturen.

  I praktiken kommer de säkert verifiera den signaturen precis lika mycket som de gör på lokala kort som har signatur på baksidan - nämligen inte alls.
   
  joakgarp, Jane Insane och Håkan Hansson gillar detta.

Dela sidan