NOI igår. Tartar på hälleflundra riktig bra. Stekta rödräkor “al pil pil” perfekt stekta, bra men överdränkt i olja, typ 1,5 dl.
Stekt Gösfilé: Ok men fattig, väldigt lite tillbehör. Butterfly, Grillad havsaborre: Shipwreck. Synd för fisken var bra och perfekt grillat men den log under en kylskåpskall potatis/tomat salad som var helt smaklös, osaltad och nästan ingen dressing. Och det gjorde att fisken var inte direkt varm efter någon minut. Sedan fanns 4-5 riktigt stora krutonger på tallriken, typ 3*3*3 cm, som var också helt smaklösa och omöjligt att skära. Jag kan inte förstå hur denna rätt hamnade på menyn. Har ingen någonsin provlagat och provätit rätten? Eller finns det en head chef som alla är livsrädda för så de vågar inte säga till när en rätt är helt fel tänkt.
Miljön. Fin trots inga fönster. Borden är väldigt nära varandra så det blir rätt högljutt även när restaurangen är bara 2/3 delar fullt och du hör allt vad borden bredvid dig pratar om.
Service: Är det här ett lyxhotell? Vid varje rätt frågade de vem som skulle äta vad när de kom med trots endast 2 personer vid bordet. Min favorit restaurang i Uppsala har jag sett klara var grupper på 10 personer utan att fråga, servitören tar noggrann notering vid beställning) där alla äta olika rätter till och med några med speciella önskemål typ ingen krutonger. Vi fick hälla upp eget vin förutom första servering och sista ur flaskan. Blev aldrig tillfrågad om kaffe eller dessert efter avdukning av varmrätten trots att vi satt där 20 minuter. Efter 10 försökte jag få ögonkontakt med någon av de 2 servitörer utan att lyckas trots att de gick förbi vårt avdukade bord flera gånger. En var för upptaget att prata med två tjejer i hotellpersonalen. Till slut fick jag ögonkontakt med bartendern när 20 minuter hade gått och gjorde handsignal för notan och vi fick äntligen lämna lokalen.
Skulle aldrig äta där om man betalade hela notan. Vinet kostade 1600 kr trots ett inköpspris på Bolaget för strax över 300 som måste anses vara är högsta nivå för påslag. Men det var i alla fall från 2018 så man betalar lite för lagringen. Och det var riktigt bra, Sandhi Santa Rita Hills Chardonnay, och jag ville prova eftersom jag vet att Sandhi gör viner som frun gillar och jag ville se hur väl den klarade 6 års lagring eftersom jag har nyligen köpt ett annat av deras Chardonnay som jag tänker lagra 6-8 år.
Vet inte heller om jag kan rekommenderar NOI för en kväll med grattis mat heller eftersom varmrätterna var som bäst ok och som värst riktigt dåligt.
Av de 5 måltider vi har haft hittills är det nog endast Bockholmen jag skulle gå tillbaka till när jag tänker på helheten. Ricordi var bäst på mat men efter igår jag inser att jag behöver undvika miljöer där man kan inte höra sig själv prata.