About

Borttagna bonusbiljetter? (TAP)

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Avion, 9 Juni 2022.

 1. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det jag tror du kan ha sett diskuteras är att tillgängligheten till andra Star Alliance-bolag kommit och gått i TAPs eget bonusprogram Miles&Go. Egna flygningar tror jag har funnits tillgängliga hela tiden, men det är ju i alla program skillnad i tillgänglighet till eget program och till övriga Star Alliance. Intressant nog använder TAP dynamisk prissättning (avseende antal poäng) för egna flygningar till eget program, men fasta poängpriser för övriga Star Alliance. Det betyder att det oftast tar väldigt mycket betalt för business long haul-flygningar, även med hänsyn till att en TAP-mile är värd mindre än de flesta andra bonusprograms poäng.

  Visst kan det vara en IT-glitch men det kan också vara ökad efterfrågan på revenue-biljetter eller att de dragit tillbaka tillgängligheten för att de vill justera priset till andra bolag. Rena gissningar från min sida dock.
   
  Avion gillar detta.
 2. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tillägg: kollade nu och ser inga bonusplatser alls på direktflyg LIS-CUN under januari och februari, i TAPs eget program. Det enda som dyker upp är byte i Nordamerika, mestadels ekonomi med byte på EWR. Ser onekligen mysko ut.
   
  Avion gillar detta.
 3. majoren

  majoren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  De är faktisk borta, inte bara för SAS - utan även i M&M. Något har hänt för tillgängligheten för Star alliance partners. Så då finns det nog en chans att de läggs tillbaka. Noterar att brasilianska Gol Smiles har god tillgång till TAP business under vintern, men det är ju ett märkligt program helt och hållet för sig självt.
   
 4. majoren

  majoren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fel av mig. finns inga platser till Cancun från LIS med TAP genom Gol Smiles. Däremot var tillgången till de brasilianska destinationerna god (där är det också torka med TAP).
   
  Avion gillar detta.
 5. Matore

  Matore Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok liten men ändå tröst att det inte är bara är EuroBonus-tillgången som är borta :)
   
  Avion gillar detta.

Dela sidan