Senaste nytt

Saker att göra i Chicago, en vecka i november?

LinuxSam

Medlem
Hej!

I mitten på november flyger jag på min 2-4-1 voucher businessclass till Chicago där jag ska stanna 5 dagar innan jag åker till mina vänner utanför Cincinnati.

Förslag på saker att göra i Chicago (förutom shopping) under några dagar i november, mottages tacksamt. Funderar själv på att boka in en tur på Goose Island bryggeriet.

/LinuxSam
 

taxvalp

Medlem
Goose Island är kul om man gillar öl men inte lika exotiskt för en europé som för en amerikan. Du bör besöka minst en av skyskraporna, min favorit är Hancock Tower (där herr och fru Taxvalp för övrigt gifte sig). Satsa på baren i Signature Room på 95:e våningen om du vill ta en drink, annars finns än en ren utsiktsvåning som vintertid brukar ha en minimal skridskobana i plast. Känns väldigt rom-com.

Om du gillar arkitektur finns en del fina hus att se i området kring "Old Town" och norrut. Field Museum är enormt och har du det minsta intresse för konst eller naturvetenskap (de flesta brukar passa in i någon kategorierna) rekommenderas ett besök. Jag gillar djur så det har blivit ett par besök till Shedd Aquarium (arkitektoniskt intressant också) och Lincoln Park Zoo men alla kanske inte delar den faiblessen.

På krogsidan saknas det ju inte utbud, kolla Yelp för tips. Några personliga favoriter är Ruxbin Kitchen (lagom experimentellt), RJ Grunts (familjärt, fina burgare efter en tur i djurparken) och Wildfire (klassiskt steak house utan att vara för pretto). Och så Portillos hot dogs, förstås...

För övrigt vill jag puffa för möjligheten att hyra en lägenhet i stället för hotell. Vi gör nästan alltid det numera och i Chicago har vi återvänt till samma kåk flera gånger. Härligt att bre ut sig på 53:e våningen och ta hissen direkt ner till Whole Foods i samma hus och köpa sin frukostbagel...
 

LinuxSam

Medlem
Jag ska faktiskt bo hemma hos några som hyr ut ett rum. Tyckte det verkade vara trevliga människor och de hade fått bra recensioner. Hittade boendet via "airbnb.com". Hade vi varit flera hade vi säkert hyrt en hel lägenhet istället.

/LinuxSam
 
du kommer att frysa i chicago i nov..

tyvärr så är chicago en stad som jag ofta bara flyger till och sen drar vidare med bil men sky bar är ball tycker jag
 

Chrille

Medlem
Sport: Basket, Chicago Bulls på United Center!

Historia: Swedish Museum i Andersonville i norra delen av Chicago.
 
finns ju en av usa´s bästa steak resturanger i chicago också..

och i och med att ingen förslagit detta för väl jag ta på med detta ansvar att informera om att du kan ju gå på oprah studio visning :)
 
Toppen