About

Malaysia Airlines övergår till Oneworld

Diskussion i 'Oneworld' startad av Fredrik, 6 Juni 2011.

 1. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 2. Jag hade väntat mig SkyTeam med tanke på det djupa samarbetet med KLM!
   
 3. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Verkligen en överraskning! Grattis Oneworld!

  MH har haft samarbetet med KL länge nu men aldrig kommit till skott när det gäller Skyteam så det verkar inte bli något dit.
   
 4. När det gäller servicenivå och kvalite, tycker jag MH är mer passande i oneworld än i Skyteam. Däremot det är bara CX, JL, RJ som flyger till KUL just nu, så det är inte så bra hub på det viset.
   
 5. tourist

  tourist Medlem

  :confused: På vilket sätt tycker du att de olika allianserna skiljer sig åt i nivå? (Att olika flygbolag skiljer sig åt kan jag hålla med om, men jag ser de tre allianserna som helhet som likvärdiga.)
   
 6. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  OneWorld hamnar högst gällande kvalitet och service i min mening sett till antalet och vilka bolag som är med. Star nära tvåa och Skyteam lirar inte i samma division. Inga direkta stjärnor där. Integrationsmässigt är Star överlägset OW.

  Kul med MH i Oneworld. Mer kvalitet skadar inte.
   
 7. I beg to differ...

  Jag har flugit med bl a BA, CX(och KA), QF, LA, JL, AY, MA och IB i oneworld.
  Förutom MA och IB tyckte jag att de är definitivt bra flygbolag med bra servicenivå med kvalitet. (För MAs försvar flög jag med dem bara på ARN-BUD t/r en gång)

  Medans i Skyteam tyckte jag att bara AF, KQ och möjligen KL var okej nivå bl a DL(NW), KL, CZ, OK, AZ, AF, KQ som jag har flugit med.

  Jag tror att oneworld prioriterar kvalitet före kvantitet.
   
 8. Jacob

  Jacob Medlem

  Kul att Malaysian äntligen får en allians tillhörighet.

  Jag kan dock inte se någon stor skillnad på allianserna. Alla allianser är hyfsat stora och alla har en del mycket bra bolag och en del mindre bra bolag.

  Jag har flugit minst en handfull flygbolag i samtliga allianser i en stor mix av klasser (economy upp till first) och kan faktiskt inte i seriös mening säga att någon allians är väsentligt bättre än någon annan.
  Alla allianser har nog snarare sina för och nackdelar.
   
 9. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var ett väldigt svenskt och diplomatiskt svar Jacob :)

  Som AHO var inne på; OW satsar på färre bolag och mer på kvalitet. Man kommer aldrig kunna tävla med Star om storlek då Star har ett långt försprång. Tittar man på antalet medlemmar och vilka som anses Premium bolag är OW's ratio betydligt högre än star. Jag räknar sex flag carriers i Oneworld: IB, BA, CX, JL, AA, AY utav 13 idag fullvärdiga medlemmar.

  Skyteam har inte en chans på OW och Star idag.
   
 10. 090034208

  090034208 Medlem

  Ort:
  Vaa
  Land:
  Finland Finland
  Enligt Finnairs hemsida så kommer Malaysia Airlines att övergå till Oneworld i slutet av 2012. Formaliteterna skall undertecknas i sommar. Åsikter?
   

Dela sidan