Senaste nytt

Lounge i Doha, flight med Qatar business, men bokad med poäng från annat program

henrik l

Medlem
Funderar på en bokning med Qatar Airways i business via Doha, men som bokas med American Airlinespoäng. Funderar på hur det är med tillgång till lounge. Har försökt gräva lite på Flyer Talk men inte lyckats hitta någon vettig information. På flygplatsens hemsida kan man ju se vilken nivå man ska ha i programmen för att komma in i de olika loungerna, men för Al Mourjan kan man ju inte komma med vilken businessclassbiljett som helst från Qatar. Tror att business på Qatar som bokas med American Airlines blir U-klass.
 

QR A319

Medlem
Alla bokningar lyckade med poäng/miles/avios i premium class oavsett flygbolag med mellanlandning i Doha ger tillgång till minst Al Mourjan loungen. Detta förutsatt du har en connection flight.
En uppgradering med tidigare nämnda medel eller valuta från ekonomiklass till premium ger endast tillgång till Platinum/Guld eller Silverlounge beroende på din status i OW.
Säkert möjligt scenario att någon är statuslös men har medel att uppgradera och då är det ingen lounge alls som erbjuds.
Du kommer bokas i en klass som heter "U". "P" klass ( den utan lounge ) är nog redan borta som bokningsklass.

Happy flying
 
Toppen