Erfarenheter från Icelandair Saga Class

Diskussion i 'Icelandair' startad av peterlagne, 17 Oktober 2011.

 1. peterlagne

  peterlagne Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som har erfarenhet av Saga Class? Jag ska åka Arlanda-Sanford om ett par veckor och det skulle vara intressant att höra om ni har några bra tips.
   
 2. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var tyvärr ett antal år sedan jag gjorde ARN-KEF-BOS, men de har fortfarande Business Class-stolar som liknar vad du hittar på inrikes i USA. Det är alltså inte sådana som t.ex. SAS, Lufthansa etc har utan passageraren framför fäller ner sitt ryggstöd över dig. De flyger enbart Boeing 757 (om de inte köpt något nytt nyligen?) vilket betyder "narrow-body" 2+2 stolar i Business.
  Någon annan kan säkert kommentera servicen ombord anno 2011.
   
  Last edited: 17 Oktober 2011
 3. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  För att vara tydlig: Det är en rätt trist konfiguration med stolarna för att resa så pass långt i Business Class. Inte lätt att sova.
  Varför reser du med Icelandair? Om det är priset är det förståeligt men annars måste nog de flesta andra bolag över atlanten föredras.
  Man kan ju heller inte samla poäng på något bra sätt med dem.

  Fler som har kommentarer?
   
 4. David

  David Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Det skulle väl vara med Finnair Plus isf.
   
 5. Sanford känns som en rätt värdelös flygplats för Orlando också... provade den för några år sedan och var inte imponerad.
   
 6. peterlagne

  peterlagne Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för er feedback, även om det inte verkar särskilt positivt.
  Jag har åkt ganska många gånger till Florida men inte hittat något jättebra alternativ som är prismässigt OK. Det här får ses som ett test för priset var bra, ca 12.000:-. Nästa gång blir i Mars och då med British Airways i Business Class, det är ju något annat!
   
 7. Jag har inte åkt själv med Icelandair, men enligt Youtube video här, ser det ut som det motsvarar SAS Economy Extra, men inte Business class.

  [video=youtube;9aYnhFD8v9A]http://www.youtube.com/watch?v=9aYnhFD8v9A[/video]
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 8. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag flög KEF-ARN i deras motsvarighet till eco+ för två år sedan. Samma kabin och samma stolar som business. Business var markerad med en liten skylt. När det gäller hårvaran är det som AHO konstaterar mera eco+ än business.
   
 9. mozartfan

  mozartfan Ny medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag måste iaf rekommendera Icelandair, för jag tyckte att det var alldeles utmärkt service för det priset som man betalar, men det är ju inte lufthansa, eller British Airways, men det räcker, och maten, servicen, AVOD var alldeles utmärkt, och flygvärdinnorna var charmerande och inte alls sådär sura som man hört att de skulle vara! Rekommenderad flygning om man har lite ont om slantar men iaf vill upplev business class service till humant pris.
   

Dela sidan