Senaste nytt

En vecka i Los Angeles, USA

Mimer

Medlem
Los Angeles, beror lite grand på om du har åldersgränser att tänka på men här kommer några tips.

Först och främst, Universal Studios. Tycker att du tänker rätt med två dagar där, en hel del attraktioner har långa köer och det är svårt att hinna med allting på en och samma dag.

För barn annars, Disneyland faktiskt då jag tycker att de är bättre än sitt rykte. Det är en upplevelse för både barn och vuxna. För äldre barn och vuxna kan du även överväga Magic Mountain i Valencia norr om Los Angeles, ”theme park” som specialiserar sig på berg- och dalbanor. Om möjligt, undvik lördag och söndag då det oftast innebär långa köer. Knot’s Berry Farm finns också men där har jag inte varit själv så det kan jag inte ge ett omdöme om.

Är ni bara vuxna, kolla in konsertschemat den veckan ni är där. Los Angeles är ju en nöjesstad och det innebär att det nästan alltid finns bra konserter att gå på. Större arenor som Hollywood Bowl men ta en titt på The Troubadour, The Echo/Echoplex och The Satellite till exempel. Både www.laweekly.com och www.songkick.com är bra hjälp när det kommer till konsertkalender. LA Weekly är i mitt tycke dem som har bäst koll på vad som händer i LA rent generellt nöjesmässigt.

Mer då… Svårt att undvika Hollywood Boulevard och Chinese Theatre. Men det är turistigt och det är något som i all fall jag tycker bli trist ganska snabbt. Rätt mycket ”slitna” personer i omlopp i området också och tvärgatorna har en hel del skumma affärer/klubbar. Var en anings på vakt. Men åker du dit och samtidigt är musikintresserad missa in Amoeba Music på Sunset Boulevard som är en fantastisk skiv- och dvdbutik.

I övrigt, Santa Monica är värt ett besök, viss kitchighet och lite turistigt men det är ändå ett trevligt ställe det går inte att komma ifrån. Precis i närheten har då både Venice och Marina Del Rey som är trevliga områden att gå omkring i. Tar du bilen västerut istället så kör PCH/Highway 1 till Malibu och eller Point Dume/Zuma Beach. Fin tur att köra, fina stränder. Blir du hungrig så är Gladstones by the sea eller Paradise Cove båda rätt trevliga och bra restauranger.

Getty Center är trevligt både för sin konst men också för sin fantastiska utsikt.

Jag gillar även att köra någon av tvärlederna Highway 23 eller Highway 27 mellan 1:an och 101:an. Båda är spektakulära körningar med höjdskillnader och kurvor där du möter dig själv. 27:an, Topanga Canyon Road, har en del möjligheter till stopp på vägen medan 23:an är mer öde. Även Mullholland Drive är häftig att köra.

Downtown LA är helt ok numera, tämligen levande om än inte i närheten till exempel New York. Men numera så är det inte bara uteliggare på gatorna efter sju på kvällen. I närheten har du både Koreatown och Chinatown som erbjuder bra möjligheter till mat.

På tal om mat så besök gärna Farmer’s Market, rätt bra matmarknad i La Brea. Här finns även en Whole Foods som oftast är väldigt bra när det kommer till mat och dryck.

Shopping… Allt under ett tak har du till exempel i Glendale, Valencia Westfield Topanga/Warner Center. Vill du köra en del så finns en jätteoutlet i Camarillo nära Santa Barbera.

En början i alla fall…
 

hallgren

Medlem
Håller med att en dag räcker gott om du inte ska åka attraktionerna flera gåmger.

Vi har varit där två gånger, på högsäsong mitt i sommaren, och hann gott och väl göra allt och åka favoriterna (Harry Potter, Transformers, Minions och Simpsons) flera gånger på ett endagsbesök. Känslan var också att Harry Potter-delen, som var ny när vi var där sist, avlastade övriga delar av parken och gav mindre köer överlag.
 

pycko

Medlem
Sist vi var där så åkte vi på Warner bros. studio tour, var kanon. Inga attraktioner som på Universal men så mycket att se, vi fick se studion där Big Bang Theory spelas in mm. En promenad utmed havet mellan Santa Monica och Venice med alla otroliga människor som vistas där är ett måste. Camarillo outlet är kanon, ca 1,5 timme från LA, 1/3 av priset jämfört med hemma på det mesta.
 
Toppen