Senaste nytt

De 10 beste hotellene i Paris

Redaksjonen

Medlem
paris-800x300-564x211.jpg

Verdens mest romantiske og stilbevisste by krever nesten at man bestiller et ekstra flott hotell.

Paris har alt hva hjertet måtte begjære – førsteklasses shopping, gastronomi i verdensklasse, et nærmest uendelig tilbud av kultur og sverdigheter, og naturligvis den unike følelsen av Paris, som man bare finner nettopp her. Og det finnes en rekke hoteller i byen – også mange i toppsjiktet

Her er en liste over hoteller som har fått toppscore av dem som har bodd der.

Four Seasons Hotel George V 10.0 (Tallet speiler karakteren hotellet har i vår hotellseksjon. 10 er best)


Four Seasons Hotel George V ligger i ett hus bygget i 1928 på Avenue George V bare et steinkast fra Champs-Elysées. Hotellet er selve symbolet på parisisk luksus med sine 244 svært elegante rom. Hotellet har en stor kunstsamling og byr på gastronomiske opplevelser i toppsjiktet.
Luksus i Paris: Four Seasons Hotel George V

Foto: Four Seasons


Le Cinq heter hotellets hovedrestaurant. Her arbeider kokken Christian Le Squer som i 2016 kunne motta hotellets tredje Michelinstjerne. Baren heter enkelt og greit Le Bar og her kan du bestille velsmakende cocktails. På hotellet finnes også et spa med tillhørende pool.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt rom her.

Hotel Le Bristol 10.0


Sidenn 1925 har Le Bristol Paris vært en magnet for besøkende til byen som er på jakt etter et luksushotell i det området av Paris som har hatt og har mange kunstnere. her får du naturligvis service i toppklasse og omgivelsene er svært så elegante med sin høyborgerlige stil. Hotellet har også totalt fire Michelinstjerner å by på.
Epicure: Restauranten med tre Michelinstjerner på Le Bristol

Foto: Hotel Le Bristol


Le Bristol er for deg som virkelig vil føle deg som en del av det bedre borgerskapet. Her finnes en svært gjennomført klassisk stil – i hele hotellet. Det har 188 rom og suiter i delvis modernisert 1700-talls stil. Det finnes en luksuriøs spaavdeling og et svømmebasseng i øverste etasje med storslagen utsikt over byens hustak. Epicure er navnet på restauranten med tre Michelinstjerner på hotellet men man har också restauranten 114 Faubourg som har en stjerne. Og skulle ikke dette være tilstrekkelig finnes ytterligere to fine caféer og den elegante baren Bar du Bristol.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt rom her.

Mandarin Oriental Paris 9.7


Med en beliggenhet i i en av byens mer kostbare deler – nærmere bestemt på Rue Saint-Honoré nær Place Vendômé og Louvre ligger Mandarin Oriental. Dette er et av Paris sine mest luksuriøse hoteller og er svært trés chic. Femstjerners service, smakfulle rom, to gourmetrestauranter, et spa, en hyggelig bar og en privat bakgård med møbler hvor man kan sitte og nyte et glass med noe godt en sen kveldstime.
Mandarin Oriental Paris: trés chic!

Foto: Mandarin Oriental


Hotellet har 138 rom og 39 suiter. Av fasiliteter trekker vi frem den flotte spaavdelingen og Sur Mesure par Thierry Marx, hotellets trestjerners restaurant. Dersom du øsneker en litt mer casual middag kan den nytes i den trivelige restauranten Camélia.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt rom her.

Le Royal Monceau-Raffles Paris 9.6


Le Royal Monceau ligger også i det åttende arrondissementet men har ikke helt samme stil som de andre luksushotellene i området. Dette er ikke like tradisjonsrikt, og oppleves litt «friskere». Man ankommer hotellet på en rød løper og en liten armé av velkledde dørvakter møter deg, og allerede i lobbyen føler du at dette er noe annet. Mye av innredningen er i art deco-stil fra tyvetallet.
Le Royal Monceau: Et forførende elegant hotell

Foto: Le Royal Monceau


Rommene føles moderne og tilbyr en elegant urban opplevelse med en rekke gjennomtenkte løsninger. Mange av møblene er håndlaget, walk-in garderobene er store og rommene er generelt av god størrelse. Det finnes to restauranter på hotellet: Il Carpaccio (som også har en stjerne i Guide Michelin) og Matsuhisa Paris under ledelse av kokken Nobu Matsuhisa. To barer finnes det også hvorav den ene er dedikert for hotellets gjester. Spa? Selvsagt og dessuten med infinity-pool. Og en egen kino med 96 seter hvor det også serveeres gourmet-popcorn – kinobesøket kan kombineres med hotellets brunch på søndager dersom du skulle være i nærheten. Brunch pluss film pluss popcorn koster 150 euro per person.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt rom her.

Hotel Plaza Athenee 9.8


Mange synes at dette hotellet på Avenue Montaigne er byens beste hotelladresse – spesielt om man er interessert i førsteklasses mote eller franskmennene selv beskriver det «Haute Couture». Hotellet ligger i umiddelbar nærhet til shopping i kvartalene rundt Champs-Élysées og fra en del av rommene har man utsikt till Eiffeltårnet.
Plaza Athenee vid Champs-Élysées

Foto: Hotel Plaza Athenee


Hotellet åpnet for første gang i 1913 og har i de siste 103 årene vært «et hjem langt borte fra ghjemmet» for kongelige, kjendiser og andre som er villige til å betale for luksusen som hotellet byr på. På vinteren kan man eksempelvis stå på skøyter i i den fine bakgården som da transformeres til «winter wonderland» med grantrær og ulike vinterdekorasjoner. På sommeren benyttes samme sted som spiseplass for litt «al fresco» mens man nyter den behagelige sommertemperaturen. Hotellet har hele fem restauranter – en av dem heter Alain Ducasse au Plaza Athénée og harogså en stjerne i Guide Michelin. Bar og spa finnes også. Rommene er møblert i klassisk fransk stil med antikke møbler.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt rom her.

Hotel Marquis Faubourg Saint-Honore 9.5


Dersom du bestiller et opphold på dette hotellet, er du i umiddelbar nærhet til Elyseepalasset og i gangavstand til Louvre og Place De La Concorde. Hotellet er innredet i et palass fra 1700-tallet som før i tiden var privatboligen til Marquis de Lafayette som var en av den franske revolusjonens arkitekter og dessuten nær venn med George Washington.
Hotel Marquis Faubourg Saint-Honore

Foto: Marquis Faubourg Saint-Honore


Rommene på The Marquis har både klassiske og moderne møber og detaljer. Men elegant er det og ikke minst baderommene er svært påkostet med utstrakt bruk av marmor. På hotellet finnes et spa og et lite treningssenter som kun er for hotellets gjester. Egen limousinservice er et annet tilbud. I annen etasje finnes hotellets lounge – det er her du nyter din gode frokost eller middag.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

The Peninsula Paris 9.4


Peninsula Paris er uten tvil et av byens beste hotell. Adressen er på Avenue Kleber, og dersom du har kartet foran deg i hodet vet du at vi er i det eksklusive området mellom metrostasjonen Victor Hugo og Triumfbuen.
Trappene opp til Peninsula Paris

Foto: Peninsula


Her finnes aløt du måtte ønske deg av et hotell i denne prisklassen, men la oss bare nevne den ytterst elegante spaavdelingen med sin tyrkiske badstue, fitnesssenteret med svømmebasseng og ikke minst de elegante rommene. Din frokost spiser du med utsikt i restauranten L’Oiseau Blanc (L’Oiseau Blanc var et fly som forsvant i 1927 når det forsøkte å krysse Atlanterhavet) men utsikten er kanskje enda mer spektakulær på kvelden fra terrassen på La Terrace Kleber.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

Shangri-La Hotel Paris 9.2


Hotellet var tidligere privathjemmet til Napoleon Bonapartes søskenbarn, Roland Bonaparte. Dette 5-stjerners hotellet byr på noen av hovedstadens heftigste utsikter. En del av rommene byr på utsikt rett mot Eiffeltårnet – fra badekaret!
Shangri-La Hotel Paris

Foto: Shangri-La


Hotellet ligger nær Avenue Montaigne og Avenue George. Her får du både spa, svømmebasseng og en fin bar, et oppmerksomt personale og en følelse av gamle dagers storhet. Og er du sulten byr hotellet på Michelinrestauranten med to stjerner – L’Abeille og Frankrikes eneste kinesiske restaurant med en stjerne (Shang Palace) i Guide Michelin.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt rom her.

Hotel le Meurice, Paris 9.1


Dette ekstravagante palasset fra 1700-tallet ligger rett ved Jardin des Tuileries. Klassisk fransk luksus blandes med moderne designelementer og hotellet har vært en favoritt hos mange kjendiser, konglige og folk med tykke lommebøker siden det åpnet i 1815. En av dem som elsket å bo her var Salvador Dali – det er derfor hotellets restaurant heter Restaurant Le Dali.
Restaurant le Meurice

Foto: Hotel le Meurice


Hotellet har blitt renovert i 2016. Det ligger på beømte Rue de Rivoli, og Hotel Le Meurice i Paris har hele tre Michelin-stjerner. To av dem sitter på Le Meurice, som kjøkkensjefen Alain Ducasse leder – og han er kanskje den beste hotellkokken i byen. I Bar 228 kan man både drikke en god cocktail og smake på kokken Yannick Allénos kreative snacks.

Se flere bilder fra hotellet og bestill her.

La Reserve Paris 10.0


Med utsikt til Le Grand Palais, Eiffeltårnet og Pantheon er La Reserve en intim oase i byens hjerte. Diskret luksus er hva du får i dette flotte bygget fra 1800-tallet.

La Reserve Paris: Diskret luksus

Photo: La Reserve Paris


Hotellet har en diskret atmosfære og servicen er ytterst personlig. Rommene er moderne innredet og de fleste gjester beskriver disse som luftige og hyggelige å bo i. På hotellet finnes også et bibliotek, en sigarlounge, et 16 meter langt svømmebasseng, spaavdeling og en hyggelig bakgård. Du får din egen vinkjeller dersom om du besteller en suite.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

Les mer >>
 
Toppen