Senaste nytt

AVIANCA Brasil i nöd

ELOS

Medlem
Avianca Brasil är i nöd. De har slut på pengarna och har sedan april 2019 gått ner från 60 flygplan till 6! De flesta flighter är inställda. Jag skulle resa med dem nu på fredag från Sao Paolo till Rio men har nu blivit ombokad av Lufthansa till LATAM.

Detta påverkar INTE huvudbolaget Avianca Colombia eller Avianca Peru.
 
Jag har sett det. Tråkigt att det inte kommer att gå att flyga *A i Brasilien. Men inte konstigt att något bolag konkar när konkurrensen är mördande mellan LATAM, Azul och GOL samtidigt som den brasilianska ekonomin går på knäna. Många vänner i Sao Paulo har slutat resa och lever knapert. Dessutom har priserna till Europa och USA rasat så det blir mer attraktivt för dem som har pengar att resa iväg istället för inom landet.
 

Mikeswe

Medlem
Mainline Avianca är väl kvar? Detta gäller enbart Brasiliendelen?!?

Precis. De är ju (som diskuterats i olika inlägg tidigare) två olika bolag med två olika moderbolag:

- Avianca Brasil (fd Oceanair) - moderbolag: Synergy Group
- Avianca (Colombia) - moderbolag Avianca Holdings (som
I sin tur ägs av olika bolag, men huvudägare med 60% är Synergy Group).

Det är som att jämföra äpplen och päron ..
 

Mikeswe

Medlem
Att tilläggas till ovan är att Synergy Group för ett par år sedan gjorde en deal med United / Continental Holdings om ett lån på 500 MUSD. Som del av detta krävde man Synergys aktier i Avianca Holdings som garanti.. det talas mkt om att Kingsland såg detta som del i ett samarbete mellan Synergy-United, vilket Kingsland (2:a största ägarna) ogillade.

Summa summarum: Synergy inte betalat lånet till United, och United har ju nu claimat dessa aktier, satt en ny styrelseordförande ifrån Kingsland på plats i Avianca Holdings och är ett steg närmare att ta över Avianca.. det är ju lätt att tro att detta varit riktigt taktiskt gjort av United.

United har ju varit sugna på att köpa Avianca sedan många år.. nu kan man kanske t.om. lyckas på ett billigare sätt..

Avianca Brasil har dock aldrig legat med i den spelplanen..

Kanske OT för AV Brasil, men lite intressant läsning:

Bloomberg - Are you a robot?
 
Toppen