Så är det, tråkigt nog. Verkar inte finnas något krav ÖHT att kunna tala svenska. Gäller även på SAS och flertalet handlingbolag på Arlanda...Hade lååång tid på Terminal 5 idag. Besökte vanliga Guld Lounge, Guld F, och Pontus. Första gången på guld lounges. Miljön på den vanliga är fin. Satt länge i relax stolen. Maten var lite av en besvikelse. Tömma fat med prinskorv och pannkakor. Soppan nästan tom. F loungen hade nästan bättre utbud trots saknad av varma rätter. Lättare att göra en bra sub sandwich där med pastrami som inte fanns på de stora. Miljön på Pontus är ingen höjdare om man vill sitta längre och vila.
Maten och servicen ska vara höjdpunkten där. Men inte idag. Bra gazpacho med kyckling Ceasar sallad var inte bra. Toktorr kyckling helt utan smak. Ska det vara svårt att rimma brösten lite innan tillagning. Dålig service också. Fick beställa salladen 2 gånger innan det kom. Personalen reagerade ingenting när de tog bort tallriken med 99% av kycklingen kvar men nästan all sallad uppäten. Att personalen pratar engelska (är en anställningskriteria att man inte kan svenska?) ger ingen känsla av kontinental service kunskap när de inte kan hantera basic uppgifter av serveringspersonal. Även en amerikanska "hi my name is Tiffany how are you today honey" vet att man ska fråga vad är fel när kunden lämnar huvudingrediensen till rätten helt ouppäten.
Pontus hade skämts om han hade smakat kycklingen själv.
Har inget problem om några inte pratar svenska (är själv från USA ) men här verkar det som om man medvetet anställer folk som inte kan svenska. Då blir det konstigt när 90% av gästerna är troligen svenskor.Så är det, tråkigt nog. Verkar inte finnas något krav ÖHT att kunna tala svenska. Gäller även på SAS och flertalet handlingbolag på Arlanda...
Tror framförallt allt att det handlar om att det är svårt att hitta personal. Läste en artikel där vid sommaren efter covid när det var kaos på Arlanda att det hade varit särskilt tufft att anställa folk igen eftersom alla behöver genomgå säkerhetsprövning för att få jobba på flygplatsen. Under tiden som de väntar på säkerhetsprövningen går de hemma och väntar utan lön.Har inget problem om några inte pratar svenska (är själv från USA ) men här verkar det som om man medvetet anställer folk som inte kan svenska. Då blir det konstigt när 90% av gästerna är troligen svenskor.
Jag har även fått känslan att några i personalen är svenska men svarar tillbaka på engelska när man säger något på svenska till dem? Lite som skämtet med fisförnäma servitörer i NYC som pratade med falska fransk brytning på 70 talet.
Är det för att icke svensk talande personal är avsevärt billigare att anställa?
Är det lättare och snabbare att genomgå en säkerhetsprövning för någon som inte har bott i Sverige tidigare? Hade trott det var svårare. Har dessa personer lättare att hitta billigare bostäder? Har aldrig märkt problemet med bara engelska på andra verksamheter på Arlanda.Tror framförallt allt att det handlar om att det är svårt att hitta personal. Läste en artikel där vid sommaren efter covid när det var kaos på Arlanda att det hade varit särskilt tufft att anställa folk igen eftersom alla behöver genomgå säkerhetsprövning för att få jobba på flygplatsen. Under tiden som de väntar på säkerhetsprövningen går de hemma och väntar utan lön.
Nej tänkte snarare att servicen var dålig och personerna i fråga inte kunde svenska kunde vara tecken på att de är längre ifrån arbetsmarknaden och därav har högre benägenhet att ”invänta” ett jobb jämfört med någon som jobbat som servitör i centrala Stockholm och kan få ett jobb snabbt på annan krog.Är det lättare och snabbare att genomgå en säkerhetsprövning för någon som inte har bott i Sverige tidigare? Hade trott det var svårare. Har dessa personer lättare att hitta billigare bostäder? Har aldrig märkt problemet med bara engelska på andra verksamheter på Arlanda.
Jag har inte heller något problem med det - instämmer med det du säger.Har inget problem om några inte pratar svenska (är själv från USA ) men här verkar det som om man medvetet anställer folk som inte kan svenska. Då blir det konstigt när 90% av gästerna är troligen svenskor.
Jag har även fått känslan att några i personalen är svenska men svarar tillbaka på engelska när man säger något på svenska till dem? Lite som skämtet med fisförnäma servitörer i NYC som pratade med falska fransk brytning på 70 talet.
Är det för att icke svensk talande personal är avsevärt billigare att anställa?