Senaste nytt

Historiskt avtal: Kortjättar tvingas sänka avgifter

Thornado

Medlem
Tydligen har VISA och Mastercard efter en lång process nått en uppgörelse som innebär att kortavgifterna (gentemot handlarna) kommer att sänkas rejält (och dessutom ges möjligheten för butiker att ta olika mycket betalt beroende på vilket kort som används...).


Undrar hur detta kommer att påverka poängintjäning på de förmånliga amerikanska kreditkorten.
 

ARN01

Medlem
I grund och botten är det väl egentligen bra rent principiellt men som poängnerd kan det som du nämner bli negativt. En aspekt jag inte alls tänkt på. Följande kommer handlarna i USA inte tveka att utnyttja om man känner dem rätt, å andra sidan kanske det innebär att alla kortutgivare kommer att lägga sig på samma nivå.
”Dessutom ska affärerna kunna ta olika mycket betalt hos kunderna beroende på vilket kort de använder, skriver Financial Times”
 

Jannes

Medlem
För oss utan tillgång till USAs CC-marknad, kan det bli en förbättring iom att olika typer av hotellstatus och loungetillgång bara för att man har ett kort försvinner.
Har genom åren hört en hel del knarrande om Hiltons status och vissa flygplatslounger i USA som är i princip värdelösa pga detta strösslande.

Sen får vi väl se hur mycket affärerna vågar ta olika betalt hos kunderna, är lätt att folk blir sura ifall de får veta att de betalar 1% mer bara för de använder ett specifikt kort.
 
  • Gilla
Reactions: hco

Fredah

Medlem
Detta har redan reglerats i EU sedan 2015.

Dessutom är det inte tillåtet att ta ut avgifter överhuvudtaget

Hur det påverkar i USA är såklart en annan sak men gissningsvis blir det liknande försämringar och att det även där undantas AMEX. Ett exempel är att man före 2015 enkelt kunde 1% cashback från flera olika kort exempelvis OKQ8 Mastercard, vilket inte längre är möjligt.
 
Toppen