Vi testar Adria Airways i Business Class

2. Sep 2011
by Roger J

"Adria Airways" är Sloveniens statligt ägda flygbolag och totalt dominerande på flygplatsen i huvudstaden Ljubljana (LJU). Genom ett nära samarbete med Lufthansa har de varit medlemmar i Star Alliance sedan 2005. Adria driver endast kortare europeiska linjer.

Text och bild Roger J

Dessa bilder är från de främre raderna på en av Adrias två Airbus 320. Mittsätet är inte bokningsbart i affärsklasskabinen. Dock markeras detta inte på sätet men det finns ett skynke mellan affärs- och ekonomiklass.

"Pre Departure Drink" består av en vattenflaska. I jämförelse med andra europeiska flygbolag är detta godkänt. Har man stressat till planet är det uppskattat att kunna dricka några klunkar vatten innan serveringen ombord drar igång.

Här kommer två exempel på mat ombord.

Detta är från Frankfurt-Ljubljana på en Airbus 320 mitt på dagen, flygtid strax över en timme. Yoghurt med hallon. Lufttorkad skinka och lite övrigt pålägg. Känns som frukost.

Detta är från sträckan Ljubljana-Frankfurt på en liten CRJ-200. Varm frukost med äggröra och skinka. Färsk frukt.

Adria Airways affärsklass är i luften i linje med till exempel LOT eller Croatian. De har ingen "Priority Boarding" och ingen "Fast track" i säkerhetskontrollen på sin hemflygplats i Slovenien. Dock är det Star Alliance-flygningar, så normala förmåner för guldkort gäller på andra flygplatser de trafikerar såsom Stockholm Arlanda och Köpenhamn.

More from BusinessClass.com